Sukilo sostinės taksi vairuotojai, netekę privilegijos važiuoti „A“ juosta

Taksi vairuotojų profesinė sąjunga po sostinės savivaldybės sprendimo išbandyti vienoje Vilniaus Ukmergės gatvės dalyje draudimą „A“ juostomis važiuoti taksi automobiliams parengė peticiją, kurioje teigiama, kad taksi automobiliai piko metu tik papildytų spūstyse stovinčiųjų gretas.

„Atkreiptinas dėmesys, kad Vilniaus miesto savivaldybė pastaruoju metu ypač piktybiškai ignoruoja taksi paslaugas visuomenei teikiantį transportą, ribodama jų mobilumą miesto gatvėse, viešojo transporto „A“ juostose, nepažymėdama leidimo jomis darniai judėti.

Tokiu būdu miesto savivaldybė pamiršta, kad taksi transportas yra miesto infrastruktūros dalis, teikiantis viešą keleivių pervežimą, užtikrinantis greitą, saugią ir patogią kelionę miesto gyventojams ir jos svečiams, kurie pasirinko taksi paslaugas, kaip alternatyvą miesto maršrutiniam transportui“, – teigiama peticijoje.

Yra mėnesiui nuimtos privilegijos važiuoti taksi ir 4+. Mėnesiui, kad išbandytume, kaip pagreitėja viešojo transporto eismas tą padarius.

Taksi vairuotojų profesinė sąjunga ragina savivaldybę išplėsti ir grąžinti taksi automobilių teisę judėti miesto gatvių atkarpose, pažymėtose „A“ raide eismo juostomis be apribojimų, kas, pasak jų, yra laikoma gera praktika daugelyje pasaulio šalių.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis Eltai sakė, kad kol kas taksi „A“ juostomis važinėti uždrausta vieną mėnesį.

„Yra mėnesiui nuimtos privilegijos važiuoti taksi ir 4+. Mėnesiui, kad išbandytume, kaip pagreitėja viešojo transporto eismas tą padarius“, – Eltai sakė P. Poderskis.

Jis pridūrė, kad šiai idėjai pasiteisinus, toks draudimas gali persikelti ir į kitas gatves.

„Turbūt, kad ir kitose gatvėse taip bus“, – teigė P. Poderskis.

Kaip ELTA jau rašė, spalio mėnesį buvo baigta tvarkyti per Šeškinės, Fabijoniškių, Pašilaičių ir Žvėryno rajonus besidriekianti Ukmergės gatvės dalis.

Anot Vilniaus miesto savivaldybės Infrastruktūros skyriaus vedėjo Virginijaus Paužos, tam, kad vilniečiai pasirinkę autobusus Ukmergės gatve keliautų greičiau ir patogiau, įrengti guminiai borteliai, kurie atskyrė viešajam transportui skirtą „A“ juostą nuo bendro automobilių srauto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

H

H portretas
Per daug išsikerojo biurokratija , demonstruodama savo reikalingumą užsiima niekdarystėm , kitaip kenkimu

Berthier

Berthier portretas
Ar esate privatus bedarbis ar bedarbis? DDC, CDI, tarpinė? Sunkioje finansinėje situacijoje? Investuotojai, prekybininkai, kurie nori gauti pelną iš savo kapitalo? Ne daugiau rūpesčių. Gauti kreditą per 72 valandas Nedvejodami susisiekite su ponia Berthier Corinne: El. pašto adresas: berthiercorinne175@gmail.com
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių