Staigi Sveikatos riterio mirtis

Staigi Raudonojo Kryžiaus klinikinės ligoninės direktoriaus Juozo Skirmanto Paukščio mirtis vakar sukrėtė ne tik medikų bendruomenę. Vakar jo kabinete degė žvakė, buvo pamerkta gėlių.

Apie J.S.Paukščio mirtį pranešta vakar ryte. Dar šeštadienį jis buvo kupinas jėgų, o užvakar jam buvo atlikta sudėtinga operacija. Po jos Sveikatos riteris neatsigavo. Šis tilutas J.S.Paukščiui buvo suteiktas prieš dvejus metus.

Kalbinti garsaus Kauno mediko pažįstami pasakojo, kad jis garsėjo kaip laisva, nesuvaržoma ir kartu labai jautri asmenybė.

J.S.Paukščio giminės šaknys – Suvalkijoje. Grupė šio krašto žmonių, besidominčių literatūra, dar šeštadienį buvo atvažiavusi į Raudonojo Kryžiaus klinikinę ligoninę pasidžiaugti kartu su jos direktoriumi nauju jo redaguojamo etnokultūrinio žurnalo "Suvalkija" numeriu.

"Direktorius niekada nesigyrė, kad ne tik domėjosi literatūra, bet ir pats rašė, padėdavo išleisti ne vieną leidinį, buvo Lietuvos žurnalistų sąjungos narys ir daugybės vadovėlių bendraautoris", – prisiminė daugiau nei penkiolika metų kartu su J.S.Paukščiu ligoninėje dirbusi dabartinė direktoriaus pavaduotoja slaugai Olga Puchliakova.

Ligoninės darbuotojai žinojo, kad direktorius bet kuriuo sunkiu atveju jiems padės. "Jis buvo labai šiltas žmogus, demokratiškas, nevengė pasisveikindamas ištiesti rankos eiliniam liftininkui ir kartu nebijojo priimti drąsių sprendimų, kurių reikalavo kasdieniai ligoninės reikalai", – prisiminė O.Puchliakova. Dar šeštadienį po susitikimo J.S.Paukštys visiems palinkėjo gero savaitgalio.

Verslininkas iš Kauno Arūnas Ketrys pažinojo J.S.Paukštį kaip aktyvų ir ilgametį Rotary klubo "Kauno tauras" narį ir vadovą, besidomėjusį istorine literatūra ir turėjusį oratoriaus talentą. O.Puchliakova priminė, kad direktorius buvo aistringas kolekcininkas, rinkęs mažų pelėdžiukų skulptūrėles.

J.S.Paukštys vadovavo Lietuvos ligoninių asociacijai, buvo neetatinis Seimo Sveikatos komiteto ekspertas. Miestiečiai palankiai vertino gydytojo ir ligoninės vadovo visuomeninę bei politinę veiklą, ne kartą jį išrinkdami į žymiausių Kauno žmonių dešimtuką.

Velionis dirbo gydytoju įvairiose Kauno gydymo įstaigose, o nuo 1978 m. – Raudonojo Kryžiaus klinikinėje ligoninėje.


Šiame straipsnyje: Juozas Skirmantas Paukštis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Angelė

Angelė portretas
man jo labai gaila

Gabrieliai

Gabrieliai portretas
Užjaučiame velionio šeimą.Tvirtybės jums. Tai buvo nuostabus , jautrus, surandantis kiekvienam paguodos ir vilties žodį.

DALE TAIKOS PR 82a gyventoja

DALE   TAIKOS PR 82a gyventoja portretas
atejome ir vel iseiam neuzsispyre pasilikti kitiem palike spresti lygti kodel isejom visus darbus palike UZUOJAUTOS SEIMAI IR STIPRYBES
VISI KOMENTARAI 4

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių