Sostinės Kalvarijų gatvės, Konstitucijos prospekto A juosta liks tik viešajam transportui

  • Teksto dydis:

Vilniaus Kalvarijų gatvės ir Konstitucijos prospekto A juostos bus skirtos tik viešajam transportui, pranešė viešąjį susisiekimą sostinėje organizuojanti savivaldybės įmonė JUDU.

Nuo pirmadienio pradedami trijų viešajam transportui skirtų eismo juostų keitimo darbai – vietoje simbolio A+ bus žymimos raidės A, taip pat bus keičiami ir kelio ženklai.

Pokyčiai numatomi Kalvarijų gatvėje nuo Kalvarijų sodų 1-osios iki Žalgirio gatvės bei nuo Žalgirio iki Kareivių gatvės ir Konstitucijos prospekto atkarpose abiem kryptimis.

Kaip skelbia JUDU, naujai paženklintose juostose galės važiuoti tik maršrutinis viešasis transportas, o pakeitimai vykdomi norint eliminuoti viešojo transporto vėlavimus, padidinti viešojo transporto greitį bei pagerinti eismo saugumą.

„Leidžiant šia juosta važiuoti tik viešajam transportui, tikėtina, didės vidutinis autobusų greitis, o tai sutrumpins ir vidutinę kelionių viešuoju transportu trukmę“, – teigia JUDU Eismo organizavimo skyriaus vadovė Eglė Marcišauskė.

A+ juostomis, be viešojo transporto, taip pat gali važiuoti dviračiai, mopedai ir lengvieji keturračiai, neįgaliųjų automobiliai, o jei nurodyta papildomai – motociklai, taksi, automobiliai, kuriuose važiuoja keturi ir daugiau eismo dalyvių, elektromobiliai.

Kaip pranešė JUDU, kartu su nauju A juostų ženklinimu šiose gatvėse kai kuriuose sankryžose rugsėjo pradžioje atsiras viešajam transportui skirtos papildomos šviesoforų sekcijos – baltos spalvos rodyklės.

Diegiant specialius šviesoforus ir išnaudojant šviesoforų ciklo laiką, kai per pagrindinę gatvę neina pėstieji, o transportas važiuoja iš šalutinės gatvės, bus prailgintas leidžiamo signalo laikas viešajam transportui.

„Dabar tokios fazės metu viešasis transportas turi stovėti prie raudono signalo kartu su visu transporto srautu. Pritaikant A juostas tik maršrutiniam transportui ir sankryžų zonose atskiriant jas nuo kitų juostų fiziškai, autobusai ir troleibusai gaus daugiau papildomo leidžiamo signalo laiko“, – sako JUDU atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių