Smogs per Kauno kišenę

Praėjusios žiemos sąskaita už gatvių valymą ir barstymą siekia 5,3 mln. litų. Tai dvigubai daugiau nei ankstesniais metais.

Gatvėms barstyti ir valyti miesto savivaldybė kasmet per žiemos sezoną išleidžia apie 2 mln. litų. Jeigu žiema būna itin šalta ir snieginga, atseikėjama ir daugiau – 3 mln. litų, tačiau šis sezonas buvo dar brangesnis.

"Visi darbai kainavo 5,3 mln. litų: gatves barstyti – 3,45 mln. litų, o valyti – 1,85 mln. litų", – skaičius vardijo savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Brangiausias šio žiemos sezono mėnuo – gruodis. Gatves pabarstyti kainavo 1,4 mln., o valyti – 827 tūkst. litų.

Už sausį atliktus darbus bendrovė "Kauno švara" pateikė 1,4 mln. litų sąskaitą, vasarį – 1,37 mln. litų, o kovą – 244 tūkst. litų.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas užsiminė, kad bendrovei "Kauno švara", kuri atsakinga už miesto valymą, šiuo metu sumokėta 2,5 mln. litų.

"Padengėme pernykštes skolas ir apmokėjome tik dalį šį sezoną atliktų darbų", – apgailestavo A. Pakalniškis.

Savivaldybė įmonei vis dar skolinga 3,5 mln. litų. Per kiek laiko žadama atsiskaityti su kelininkais, valdininkas negalėjo pasakyti.

A.Pakalniškis užsiminė, kad kelininkams dar gali tekti padirbėti, nes per Velykas sinoptikai pranašauja sniegą.


Išbarstyta 8,5 tūkst. tonų druskos

Rekordinė ne tik suma, kurią už gatvių priežiūrą šaltuoju sezonu turės apmokėti savivaldybė, bet ir panaudotas kiekis druskos.

"Per šį sezoną išbarstyta 8,5 tūkst. tonų druskos – tai dukart daugiau nei pernai", – patvirtino bendrovės "Kauno švara" atstovė spaudai Rima Apolianskaitė.

Daugiausia šlapios druskos mišinio Kauno gatvėms teko gruodį, kai siautė ilgos pūgos – apie 1,6 tūkst. tonų.

Šiemet Kauno gatvės barstytos tik druska. Smėlio ir druskos mišinio atsisakyta, nes ši paslauga brangesnė – 61,70 litų (be PVM, už 1 000 kv. m), o pabarstyti druska kainuoja keturis kartus pigiau – 15 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių