Iš Širvintų medikės – kritika Santaros klinikoms: teigia, kad sunkiam ligoniui neatlieka tyrimų

  • Teksto dydis:

Širvintų ligoninės gydytoja Zita Milčienė į Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikas kreipėsi norėdama padėti sunkiai sergančiam pacientui, kuriam plaučių uždegimo nepagydo jau du mėnesius. Pasak gydytojos, įrangą diagnozei nustatyti turi tik Vilniuje esanti gydymo įstaiga, bet jie suteikti pagalbą atsisakė. Anot Santaros klinikų, kreiptis dėl pagalbos kitų ligoninių pacientams reikia laikantis visų teisinių reikalavimų.

Kaip praneša LNK žinios, gydytoja įtaria, kad pacientas gali sirgti sunkia plaučių uždegimo forma – pneumonija. Bet diagnozei patvirtinti arba atmesti reikalingi tyrimai, kuriems atlikti Širvintų ligoninė neturi reikalingos įrangos. 

Gydytoja pasakoja, kokį atsakymą gavo iš Santaros klinikų Pulmonologijos skyriaus vedėjo. „Jis pasakė, kad ligonis yra paliatyvus, negydomas. Negalime mes nuspręsti gydytojai, ar jis paliatyvus, negydomas, mes gi ne dievai. Tokiu atveju aš jo paprašiau parašyti į eilę, jis numetė ragelį ir daugiau nekalbėjo“, – sakė Z. Milčienė.

Anot gydytojos, pacientui buvo leidžiama daug skirtingų antibiotikų, bet sveikata negerėjo. „Sakė, tai dar leiskit antibiotikus. Sakau, kad tiek, kiek Lietuvoje yra antibiotikų, jau suleisti, tai sakykit, ką iš užsienio užsakyti. Tai jis, aišku, nieko neatsakė, ir numetė ragelį. Skambinau ne vieną kartą, bet telefono nekėlė“, – pasakojo medikė.

Širvintų medikė sako, kad Santaros medikų prašė ne gydyti pacientą, o tik atlikti tyrimus. „Pas mus juk nėra kompiuterio, nebūtinai kompiuterio, gal padaryti dėl bronchų. Reikėtų ir instrumentinio tyrimo, kad atmesti ar patvirtinti diagnozę. Injekcijų suleidimas tai nėra svarbiausia, svarbiausia gydymui – teisinga diagnozė. Bet, kai gydytojai kalba taip atsainiai, paniekinančiai“, – sakė Z. Milčienė. 

Anot Santaros klinikų vadovybės, tarp Širvintų ligoninės Vidaus ligų gydytojos ir Santaros klinikų pulmonologo įvyko nesusipratimas. Širvintų gydytoja pagalbos prašė ne to specialisto.

„Tiesiog negalėjo atsakyti į tuos klausimus, kurie buvo kelti. Tai buvo susiskambinta su kitu žmogumi ir tie klausimai dabar sprendžiami. Ir, manau, kad tą situaciją mes išspręsime“, – LNK žinioms sakė Santaros klinikų direktorius medicinai Valdas Pečeliūnas. 

Anot Santaros klinikų direktoriaus medicinai, pagalbos Širvintų medikė turėjo prašyti klinikų administracijos. 

„Kai kuriais atvejais tie pacientai būna gana sudėtingi ir vienos disciplinos specialistų kompetencijos yra nepakankamos, kad būtų išspręsti klausimai. Ir tokie klausimai sprendžiami aukštesniame – administracijos – lygyje“, – sakė V. Pečeliūnas.

Kol medikai aiškinasi tarpusavyje, sunkus ligonis tebeguli Širvintų ligoninėje ir kada bus atvežtas tirti į Vilnių – neaišku. 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

pasientas

pasientas portretas
Su šia gydytoja teko turėti reikalų. Šlykštu prisiminti

Anonimas

Anonimas portretas
Kodel toji ,,gydytoja,, jau pries menesi neisrase siuntima konsultacijoms ar gydymui i Vilniu?

Kuris čia neraštingas ar medikė ar žurnalistas

Kuris čia neraštingas ar medikė ar žurnalistas portretas
bet kuris plaučių uždegimas yra pneumonija, o tartis jai nereikia, reikia, tiksliau senai, prieš mėnesį reikėjo, parašyti siuntimą ir siųsti konsultacijai, o nori kažkaip keistai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių