Šiaulių bankas parduoda „Žalgirio“ stadiono kompleksą

  • Teksto dydis:

Gerąjį bankrutavusio Ūkio banko turtą perėmęs Šiaulių bankas nekilnojamojo turto plėtotojams pateikė pasiūlymus įsigyti Vilniaus centre esančio apleisto "Žalgirio" stadiono kompleksą ir maždaug 8 hektarų teritoriją.

Anksčiau šioje teritorijoje planuota pastatyti naują stadioną ir komercinius pastatus, tačiau jos paskirtis jau pakeista ir naujo stadiono statyba čia nenumatoma, BNS patvirtino Šiaulių banko administracijos vadovas Vytautas Sinius.

"Pranešimas yra išsiųstas maždaug 30-iai potencialių investuotojų - Lietuvos ir užsienio bendrovėms, kurių atsakymų lauksime iki rugsėjo 26 dienos. Tolesni veiksmai priklausys nuo gautų pasiūlymų skaičiaus, siūlomos kainos, kitų sąlygų", - BNS sakė V.Sinius.

Žalgirio stadioną ir aplinkinę teritoriją valdo bendrovės"ŽSA 1", "ŽSA 2", "ŽSA 3", "ŽSA 4" ir "ŽSA 5", "Žalgirio" sporto arena ir Nacionalinis futbolo stadionas, kurias Šiaulių bankas pernai kovą perėmė iš žlugusio Ūkio banko. Žalgirio sporto arena buvo vienintelė Vilniaus savivaldybės rengto futbolo stadiono statybos projektuotojo ir rangovo konkurso, kuris šiemet buvo nutrauktas, dalyvė.

Žalgirio sporto arena paraišką konkursui pateikė tuomet, kai dar priklausė Ūkio banko grupei. Bendrovė ketino dabartinėje Žalgirio stadiono teritorijoje pastatyti naują ne mažesnį kaip 10 tūkst. vietų futbolo stadioną, už kurį savivaldybė būtų išsimokėjusi per 10 ar daugiau metų. Tuomet skelbta, kad stadionas pagal Europos futbolo federacijų asociacijos (UEFA) klasifikaciją būtų ketvirtos kategorijos, o vieno žiūrovo vietos kaina nebūtų didesnė kaip 2,5 tūkst. eurų (8,6 tūkst. litų).

"Teritorijos paskirtis šiuo metu yra pakeista, stadionas šioje vietoje neplanuojamas", - teigė V.Sinius. Anot jo, šią teritoriją įsigiję investuotojai galės statyti komercinius ir gyvenamuosius pastatus.

Šalia Šiaulių banko parduodamos "Žalgirio" stadiono komplekso teritorijos yra ir Vilniaus sporto rūmai, kurie, pasak V.Siniaus, už probleminę paskolą taip pat yra įkeisti Šiaulių bankui. Tačiau šiuo metu Vilniaus sporto rūmai nėra parduodami, teigė Šiaulių banko vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
Šiame stadione Vilniaus Žalgiris 1989 m. lapkričio 1 d. žaidė paskutines savo rungtynes Lietuvoje. Su Belgrado "Crvena Zvezda". Po pusantrų metų "Crvena Zvezda" tapo Europos čempionų taurės laimėtojais, o Žalgiris, kartu su visu Lietuvos futbolu, palaipsniui tapo kiemo lygio komanda. Simboliška, kad praslinkus ketvirčiui amžiaus neliks ir Žalgirio stadiono. Čia išdygs namiukščiai po 12.000 Lt už kvadratą. Linkiu šiai laukinei šaliai sėkmės.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių