Vos prieš pusantro mėnesio atsidaręs restoranas "Bunte Gans" klientus vilioja jaukia aplinka ir autentiškais vokiečių patiekalais.
Išskirtinumas – autentiški patiekalai
Vokiško stiliaus restoranas "Bunte Gans" įsikūręs Vilniaus senamiestyje, Aušros Vartų gatvėje, 11-ame name. Jaukus interjeras (jį kūrė architektas Audronis Vydžius.), paslaugus personalas, savaitgaliais skambanti gyva muzika – restoranas turėtų patikti nedidelės erdvės mėgėjams, ieškantiems kur smagiai su keletu draugų papietauti ar praleisti vakarą.
Restorano virtuvėje daugiausia gaminami sotūs vokiški patiekalai: šniceliai, karkos, dešrelės, kepsniai. "Didžiuojamės, kai apsilankę vokiečiai sako, jog pas mus maistas kaip pačioje Vokietijoje", – džiaugėsi restorano direktorius Arvydas Valeika. Mėgstantiems lengvesnį maistą į valgiaraštį buvo įtraukti Viduržemio jūros patiekalai.
"Mūsų patiekalams ypatingą skonį suteikia padažai, kurie verdami apie keturias valandas ir jiems ruošti sunaudojama galybė raudonojo vyno. Bulvių košė irgi yra kiek kitokia, nei mes pripratę. Lankytojai labai pamėgo aukščiausios rūšies jautienos, tiekiamos tiesiai iš Vokietijos, kepsnius. Kepame keturių rūšių kepsnius. Niurnbergo dešreles perkame taip pat iš Vokietijos. Duoną su alyvuogėmis arba svogūnais pagal vokišką receptą kepamės patys ir patiekiame ją su žaliuoju sviestu. Kiekvieną ketvirtadienį gauname šviežių didžiųjų austrių", – restorano valgiaraščio ypatumus vardijo A.Valeika.
Šeimininkauja vokietis virėjas
Kai A.Valeikai kilo mintis atidaryti vokišką restoraną, jis ėmė ieškoti būdų, kaip šią idėją paversti tikrove. Buvo suplanavęs važiuoti į Vokietiją ir ten semtis patirties, ieškoti patiekalų receptų, bet atsitiktinai susipažino su profesionaliu virėju vokiečiu Thomu Pieperiu, kuris mielai sutiko bendradarbiauti.
T.Pieperis ne tik sudarė restorano valgiaraštį, bet ir padėjo atrinkti darbuotojus, išmokė juos vokiškos tvarkos, pradžioje padėjo įrengti interjerą. "Esu jam dėkingas ne tik už virtuvės atidarymą, bet ir už įneštą vokišką dvasią", – džiaugėsi restorano direktorius.
Virtuvės specialistas ne tik gamina, bet ir mielai bendrauja su lankytojais, pasakoja apie patiekalų gaminimo ypatybes, dažnai pats atneša patiekalus.
Savaitgaliais – muzikinė programa
Penktadienį ir šeštadienį restorane vyksta gyvos muzikos vakarai. Čia skamba akordeono, saksofono garsai. "Skliautuotose patalpose labai gerai skamba ramios kompozicijos, todėl ateityje planuojame rengti džiazo vakarus", – žadėjo A.Valeika.
Nors atskiros vietos šokiams restorane nėra, tačiau lankytojai dažnai neatsispiria pagundai pramankštinti kojų tarp staliukų. "Mūsų restoranas labai greitai išpopuliarėjo, todėl patarčiau lankytojams savaitgaliais vietas užsisakyti iš anksto", – perspėjo restorano direktorius.
Ypatingi "Bunte Gans" patiekalai:
Dešrelės su garnyru – 22–27 Lt
Šniceliai – 25–33 Lt
Karka 35 Lt
Didkepsniai – 33–79 Lt
Midijos – 28 Lt
Sterko arba oto kepsniai – 29 Lt
Dienos pietūs – 15 Lt (sriuba ir pagrindinis patiekalas)
Naujausi komentarai