Vilniaus valdžia: užfiksavome, kad Šeimos gynimo marše buvo gausiai vartojami alkoholiniai gėrimai

  • Teksto dydis:

Vilniaus Vingio parke šeštadienį į pagrindinį „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ renginį susirinko, preliminariai, apie 10 tūkst. žmonių. Leidimą išdavusios Vilniaus savivaldybės teigimu, renginyje dalyvauti galėjo iki 7 tūkst. žmonių. Visgi Vilniaus valdžios atstovas priekaištų organizatoriams dėl to neturi, praneša LNK žinios.

„Kol renginys nėra bilietuojamas ir nėra skenuojami bilietai, tol pasakyti, kiek tiksliai buvo žmonių, yra labai sudėtinga, nes net ir patys renginio organizatoriai negali kontroliuoti patenkančių žmonių skaičiaus“, – LNK žinioms sakė Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Adomas Bužinskas.

Kaip jau buvo rašyta, policija vertins organizatorių atsakomybę dėl mitinge neužtikrintų atstumų laikymosi ir dėl kaukių nedėvinčių dalyvių.

„Niekas tiksliai dalyvių neskaičiavo ir neregistravo, tai tikslaus skaičiaus niekas ir nežino. Organizatorių elgesį ir veiksmus įvertinsim. Akivaizdžiai matėsi, kad tikrai nebuvo užtikrinta ir laikomasi karantino reikalavimų. Bus išnagrinėta, įvertinta ir bus priimti sprendimai, – portalui kauno.diena.lt sekmadienio rytą sakė Policijos departamento atstovas sakė Ramūnas Matonis. – Daug žmonių buvo be kaukių, nebuvo laikomasi saugių atstumų. Ir patys organizatoriai to nedarė.“

Anot jo, rimtų incidentų Šeimos gynimo marše nebuvo užfiksuota. „Tik smulkmenos“, – sakė pašnekovas.

A. Bužinskas pastebėjo, kad renginyje buvo gausiai vartojami ir alkoholiniai gėrimai.  „Antras dalykas yra alkoholio vartojimas. Jis buvo pakankamai gausus ir tai mes esame užfiksavę“, – LNK sakė A. Bužinskas.

Tačiau jis negalėjo atsakyti, ar organizatoriams kils kliūčių rengti daugiau panašių susibūrimų.

Primename, kad akcijos dalyviai siekė išreikšti protestą prieš Stambulo konvenciją ir kitas iniciatyvas, jų teigimu, nukreiptas prieš tradicinę šeimą.

Maršo iniciatoriumi ir vadovu nurodomas buvęs „tvarkietis“ Raimondas Grinevičius, tarp organizatorių yra ir A. Orlauskas, Nacionalinio susivienijimo narys Algimantas Rusteika, tinklalapio infa.lt vadovas Arvydas Daunys.

Reaguojant į šį renginį, sostinėje panašiu metu vyksta ir trys akcijos, nukreiptos prieš šeimų maršą. Vilniaus savivaldybės duomenimis, dvi iš jų leista organizuoti prie pėsčiųjų tilto, vedančio į Vingio parką, o vieną – prie Baltojo tilto.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kotas

kotas portretas
Vilniaus valdia buvo infiltravusi patikimą antialkoholiką agentą Verygių.

taigi

taigi portretas
Buvo apsinešusio armoškos žolelėm jaunimo, tokie linksmi, vis krykštauja, akys blizga, spalvingi rūbai ir plaukai ,kažką šūkauja - love , love...gal miego norėjo ir lovos ieškojo, pareigūnai jų atžvilgiu buvo itin tolerastiški :)

RASA

RASA portretas
AR UOSTĖTE? AR NORS VIENA IŠVEŽĖ POLICIJA? NEMAČIAU.NEMELUOKITE,NES BUSITE PADUOTA Į TEISMĄ,UŽ Ė
VISI KOMENTARAI 92

Galerijos

Daugiau straipsnių