Savaitgalį Vilnius judės šokio ritmu

Festivalis „Naujasis Baltijos šokis“ sveikina visus vilniečius ir miesto svečius su artėjančia Tarptautine šokio diena – balandžio 29-ąja – ir kviečia šios šventės proga pasimokyti tolerancijos ir pakantumo kitų žmonių individualiai raiškai. Prognozuojama, jog į festivalio „Naujasis Baltijos šokis“ raginimą balandžio 26-29 dienomis šokti ir judėti viešose bei privačiose miesto erdvėse ar internete, atsilieps daug šokti mėgstančių piliečių. Todėl šokį propaguojančios organizacijos prašo miesto gyventojus su tolerancija žvelgti į visus neįprastai šiomis dienomis mieste ar virtualioje erdvėje judėsiančius žmones, o dar geriau – prisijungti prie jų pasirinktu šokio žingsniu.

Tarptautinė šokio diena pasaulyje minima jau 31 metus, tuo tarpu Lietuvoje apie ją prisiminta neseniai. Šią šventę 1982 m. pasiūliusi švęsti UNESCO pasirinko balandžio 29 dieną – „šiuolaikinio baleto tėvo“, prancūzo Jean’o Georges’o Noverre‘o gimimo dieną. Paprastai tą dieną tarptautinės šokio organizacijos išplatina vienos ar kitos įžymios šokio asmenybės viešą laišką – šiemet tai yra Lin Hwai-min, garsiosios Taivano šokio trupės “Cloud Gate Dance Theatre” įkūrėjo ir meno vadovo, kreipimasis į pasaulį.

Ta proga festivalis „Naujasis Baltijos šokis“ siūlo ne tik išreikšti savo meilę šokiui gyvai – miesto skveruose, aikštėse, troleibusuose, prekybos centruose ar daugiabučių laiptinėse, bet ir prisijungti prie mieste ar virtualioje erdvėje vyksiančių šokio akcijų, netikėtai užklupsiančių įvairiose vietose.

Jau penktadienį, balandžio 26 dieną 16 val., prekybos centre „Europa“ festivalio savanoriai improvizuotu šokiu supažindins su festivalio „Naujasis Baltijos šokis 13“ programa. Tai ne atsitiktinis pasirinkimas – „Europa“ jau antrus metus tampa viena šio festivalio vietų, greta Nacionalinio dramos teatro, Menų spaustuvės ir Rusų dramos teatro.

Sekmadienį festivalio partneris, kavinių tinklas „Vero Cafe“, Vilniaus prekybos centre „Flagman“ esančioje kavinėje kai kuriems kavos mėgėjams pavyks pamatyti ir šokančius baristus – neabejotai, kad jų gaminama kava išsiskirs unikaliu skoniu.

Šeštadienį, sekmadienį ir pirmadienį, Tarptautinės šokio dienos išvakarėse ir per pačią šventę, kavinių tinklas „Vero Cafe“ taip pat pasiūlys saldžias ir puošnias staigmenas savo lankytojams. Kavos ir šokio fiestoje kviečiami dalyvauti tik tie, kuriems patinka ir kava, ir šokis: jiems siūloma sekti informaciją socialiniame tinkle „Facebook“ festivalio ir kavinių tinklo paskyroje ir sužinoti apie staigmenas pirmiems.

Balandžio 29 dieną, kuomet, tikėtina, visas pasaulis išeis į gatves šokio ritmu, Vilniuje triumfuos trumpo metro šokio filmų konkurso nugalėtojai. Festivalio paskelbtas trumpametražių šokio filmų konkursas šiemet sulaukė 25 dalyvių, kurių kūrybingas kompozicijas galite apžiūrėti „Naujojo Baltijos šokio“ „Facebook“ paskyroje. Balsavimas už filmukus vyksta iki balandžio 29 d. 10 val., nugalėtojai bus paskelbti 19 val.

O besidomintiems interaktyviais, neįprastais akiai ir ausiai šokio kūrimo ir pateikimo būdais ta proga verta atsiversti choreografės Rūtos Butkus paskyrą „YouTube“ portale, kur pateikiami šios kūrėjos su bendarminčių komanda nufilmuoti Vilniaus šokio DIENORA(I)ŠČIAI – https://www.youtube.com/user/RutaButkus. Tai šokis neįprastose, netikėtose Vilniaus, kuriame jau septynioliktus metus sklinda festivalis „Naujasis Baltijos šokis“, erdvėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių