Prie TV bokšto – trys mįslingi ukrainiečiai: kiekvieną minutę įtarimų apie juos tik daugėjo

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį prie Televizijos bokšto buvo pastebėti trys vyrai, kurie įtartinai elgėsi. Tad Televizijos bokšto vadovas Remigijus Šeris suprato: tuos vyrus būtina apklausti. Jis juos sekė ir sulig kiekviena minute įtarimų tik daugėjo, praneša LNK.

Remigijus Šeris papasakojo, kuo vyrai sukėlė įtarimą.

„Trys jauni vyrai, apie 35 metų, ėjo pro šalį, paklausė praėjimo, nes ne tuo keliu pasuko. Jie tokio sportiško sudėjimo. Atkreipiau dėmesį, kad visi panašaus amžiaus. Paklausė, kaip nueiti iki Televizijos bokšto. Nurodėme kelią, ir... Kažkaip tokie labai... Kaip pasakyti... Pasirodė tokie... Ir nusprendėme patikrinti“, – pasakojo R. Šeris.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše.

 

 

Esą pirmas keistas elgesys buvo vyrų fotografavimasis prie paminklo, skirto aukoms atminti. Vienas šypsojosi ir rodė nykštį į viršų, o kitas fotografavo mobiliuoju telefonu. Po to vyrai nuvyko į bokštą, nusipirko bilietus.

„Kadangi aš ten nuėjau pažiūrėti, kaip kas, man sukėlė įtarimą, kad jie turi radijo stotelę. Aš paklausiau, iš kur jie atvykę. Jie prisistatė, kad atvyko iš Kijevo, kad jie keliauja, buvo Taline, vyko į Helsinkį, stebi įvairias sportines varžybas, dabar atskrido į Vilnių stebėti „Žalgirio“ krepšinio varžybų. Trupučiuką suglumau, sakau: paprastai „Žalgiris“ žaidžia Kaune, „Žalgirio“ arenoje, ne Vilniuje. Mes pasikalbėjome, jie paklausė, ką čia galėtų pavalgyti. Rekomendavau pagrindinius patiekalus ir jie pakilo į restoraną. O aš pasiskambinau tarnyboms, pasakiau policijai, pristačiau, kad yra trys įtartini asmenys, kad reikėtų juos patikrinti“, – kalbėjo R. Šeris.

Jis patvirtino, kad vyrai net penkiolika minučių buvo užsidarę tualete.

Tarpusavyje kalbėjosi rusiškai, o man bendraujant atsirado ukrainietiški žodžiai. Man tokie dvilypumai sukėlė įtarimą.

„Negali sakyti, kad čia kas nors ypatingo, visi naudojasi ta įstaiga. Kažkokio išskirtinumo nėra. Bet atitinkamai po to patikrinome ir tą įstaigą“, – atviravo Televizijos bokšto vadovas.

R. Šeris pridūrė, kad įtartini asmenys dėvėjo žvejų liemenes.

„Tos žvejo liemenės, kur daug kišenėlių – man pasirodė keista. Tokie atributai pastiprina tokį įtarimą, kad jauni vyrai su tokiomis liemenėmis. Bet pagrindinis įtarimas buvo radijo stotys. Aš paklausiau: kam jums radijo stotis? Jie pasakė, kad yra daugiau vaikinų, kurie yra mieste, ir jiems taip patogiau ir pigiau susisiekti tarpusavy. Tai nėra dažnas momentas, tai sustiprino įtarimą ir mano apsisprendimą informuoti policiją, dėl to, kad iš tikrųjų, jei turi bilietus skraidyti į Vilnių, Taliną, Helsinkį, tai nemanau, kad už paskutinius pinigus mobiliuoju telefonu susiskambintum ar parašytum SMS, kur vyksti, ką veiki ir t. t.“, – sakė jis.

Remigijus Šeris. / J. Elinsko / BNS nuotr.

Televizijos bokšto vadovas minėjo, kad minėti asmenys kalbėjo rusų kalba, o vėliau ėmė įterpti ir ukrainiečių terminologiją.

„Tarpusavyje kalbėjosi rusiškai, o man bendraujant atsirado ukrainietiški žodžiai. Man tokie dvilypumai sukėlė įtarimą“, – tvirtino jis.

R. Šeris papasakojo, kas vyko atvykus policijos pareigūnams.

„Policininkai atvažiavo pakankamai greitai. Ekipažas ir civiliai asmenys pakilo į viršų ir patikrino jų dokumentus ir užfiksavo, pasikalbėjo. Po šios patikros jie iškeliavo iš bokšto“, – komentavo R. Šeris.

Esą taip ir nepaaiškėjo, kas iš tiesų šie vyrai ir kokie buvo jų tikslai.

„Gali būti ir paprasti keliaujantys žmonės. Negali pasakyti“, – svarstė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paulius

Paulius portretas
Jei kažkas tik įterpia ukrainietiškus žodžius į rusišką tekstą- jie tikrai ne ukrainiečiai. Ir vargu ar rusai, nes rusai nepanašūs į romus. Tikras ukrainietis gerai moka savo kalbą, moka ja skaityti ir rašyti ir tarpusavyje kalbasi ukrainietiškai. Gali ir rusų mokėti gerai, bet kalba su akcentu kaip ir lietuviai. Manau, kad dauguma žmonių Lietuvoje, net ir pareigūnai, neatskirs ukrainiečio nuo azerbaidžaniečio ar marokiečio, jei tie moka rusų kalbą. Dažnai ir iraniečiai ar irakiečiai gali apsimesti ukrainiečiais, ypač Lietuvoje, kur žmonės jų iš vis neskiria.

Rokas

Rokas portretas
Pagal visą aprašymą tai nebuvo nei ho.holai, nei turistai. Ho.holai tarpusavyje nesikalba rusiškai. Ir su radio stotelėmis nevaikšto. Ir tikrai nekeliauja per įvairius miestus iš eilės... O buvimas tulike 15 minučių tik įrodo, kad jie siuntė kažkokią informaciją, kažką planavo, su kažkuo aptarinėjo. Dabar pasislėpę po veidais eilinių žmonių pabėgėlių iš arabiškų šalių ar iš Ukrainos, atplūdo įvairių padugnių- vagių, plėšikų, teroristų. Ir atseit nedrįsk jų įtarti, nes tai vargšai pabėgėliai. O kur įrodymai, kad pabėgėliai? Manau, kad eilinis pabėgėlis neturi ko slėpti, nevaikšto su radio stotelėmis ir neskraido po visą Baltiją pirmyn atgal. O bokšto vadovas šaunuolis, kad viską pastebi ir praneša. Juk bokštas visų mūsų, taigi nebūkim abejingi, jei matome kažką ne taip. Geriau įtarti ir patikrinti, nei numoti ranka ir turėti krūvą lavonų.

LL

LL portretas
Typiškas kuproto judo konservliberastu klikos beretgalvis. " rusai puola ožio tvarta".
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių