Premjero keliukui – išskirtinis Vilniaus rajono savivaldybės dėmesys

  • Teksto dydis:

Vilniaus rajono savivaldybė norą tęsti Upės gatvės, kurioje gyvena premjeras Saulius Skvernelis, asfaltavimą aiškina siekiu užtikrinti darbų tęstinumą.

Tačiau kitos gatvės, kurios pernai irgi pradėtos tvarkyti per pusę gyventojų ir savivaldybės lėšomis, tokio dėmesio nesulaukė, rašo naujienų portalas 15min.lt.

„Tai kaip ir visur – yra gyventojų noras, yra tęstinumas, kur 50 ant 50 pradėtas užpernai“, – vasario pabaigoje paklausta, kokie argumentai lėmė, kad toliau jau valstybės lėšomis bus tvarkoma Upės gatvė, žurnalistams teigė Vilniaus rajono merė Marija Rekst.

Vilniaus rajono savivaldybė pritarė 2020–2022 metų strateginiam veiklos planui, kuriame per trejus metus Upės gatvės, kurioje gyvena premjeras S. Skvernelis, asfaltavimui numatyta surasti 800 tūkst. eurų. Šiais metais Upės gatvės tolesniam tvarkymui „užtikrinant darbų tęstinumą“ ketinama skirti 200 tūkst. eurų, konkreti suma paaiškės kovo pabaigoje įvyksiančiame tarybos posėdyje.

S. Skverneliui su kaimynais dalyvavus programoje „50/50“, kai savivaldybė ir gyventojai už asfaltą ir darbus susimoka po lygiai, 2018 metų pabaigoje buvo asfaltuota 250 metrų Upės gatvės. Abiems pusėms tai kainavo po 19,4 tūkst. eurų.

Pagal šią programą, prisidedant savivaldybei ir gyventojams, 2018 metais buvo tvarkomos 13 gatvių, 2019 metais pagal minėtą projektą darbai atlikti 23 gatvėse.

15min.lt Vilniaus rajono savivaldybės prašė nurodyti, kurios iš 2018–2019 metais pagal „50/50“ programą tvarkytų gatvių vėliau, užtikrinant tęstinumą, buvo asfaltuojamos už savivaldybės lėšas.

Savivaldybė atsakė tokių pavyzdžių turinti, tačiau visi pateikti atsakyme – iš anksčiau, 2015, 2016, 2018 metų. Pvz., 2015 metais pagal projektą „50/50“ pradėti Žaliosios gatvės 140 metrų atkarpos remonto darbai, kurie tęsti 2016 metais; 2016 metais Ežero gatvėje nutiesus 215 metrų asfaltbetonio, darbai tęsti po dviejų metų – 2018-aisiais Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšomis paklota dar 564 metrai.

Trečiadienį Vyriausybė paskirstė Kelių priežiūros ir plėtros programos  biudžetą. Vilniaus rajono savivaldybei, kaip tankiai apgyvendintai tautinių mažumų, skirta 404 tūkst. eurų. Kurioms gatvėms ir keliams šiuos pinigus panaudoti, spręs pati savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pavardenis

Pavardenis portretas
Geriau pastatyti užtvarą ir rinkti pinigėlius. Į Sauliuko sveikatėlę.

vardenis

vardenis portretas
jeigu jau keliukas patapo premjero, tai as jo vietoje uzdrausciau vazineti be savininko sutikimo ir kritikuojanciai apazicijai ir visokiems zurnaliugoms????
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių