Policija: per Vasario 16-osios renginius prie kai kurių laikančiųjų plakatus stovėjo pareigūnai

  • Teksto dydis:

Vasario 16-osios renginiai praėjo ramiai. Visgi kai kurie tautiečiai kelia klausimą dėl ribojimų – plakatų turėjimo ar patikrų adekvatumo. „Žinių radijo“ laidoje „Dienos klausimas“ policijos generalinio komisaro pavaduotojas Arūnas Paulauskas teigė, kad šalia plakatus laikančių žmonių, reiškiančių kitokią nuomonę, stovėjo vienas ar du policijos pareigūnai.

„Šiandien, praėjus vakar dienos renginiams, galime plačiau kalbėti apie tas grėsmes, apie kurias mes, policija, žinojome dar iki šio renginio. Tai yra labai svarbu, norint paaiškinti, kodėl būtent taip veikė policija. Turėjome gausiai tiek ir žvalgybinės informacijos, tiek informacijos iš atvirųjų šaltinių, socialinės medijos, kad galimos provokacijos, galimi tam tikri net smurtiniai protrūkiai minėjimo metu. Tai turėjo įtakos ir mūsų kaip policijos veiksmams, kad užkardytume tam kelią, kad renginys praeitų saugiai ir taikiai“, – teigė  A. Paulauskas.

Turėjome gausiai tiek ir žvalgybinės informacijos, tiek informacijos iš atvirųjų šaltinių, socialinės medijos, kad galimos provokacijos, galimi tam tikri net smurtiniai protrūkiai minėjimo metu.

Anot pašnekovo, renginio metu buvo kreipiamas dėmesys ir į žmones, kurie atsinešė tam tikrus plakatus, šalia jų buvo ir policijos pareigūnų. „Kai kuriais atvejais pareigūnai prašė, kad, jei galėtų, žmonės tuos plakatus susuktų. Niekas nesiruošė jų išprašyti iš tų vietų. Tiems žmonėms buvo leista dalyvauti visuose renginiuose, jie buvo atviri. Tiesiog tam, kad nebūtų išprovokuotas konfliktas“, – aiškino A. Paulauskas.

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas teigė, kad kai vienoje nedidelėje erdvėje susirinko apie keturis-penkis tūkstančius žmonių, tai čia įsiplieskęs bet koks mažiausias konfliktas galėjo virsti į nevaldomus dalykus, kurie galėjo sukelti be galo sunkias pasekmes.

 

 

„Dėl to dažnu atveju, mes to ir neslėpėme, šalia plakatus laikančių žmonių, reiškiančių kitokią nuomonę, stovėjo vienas ar du policijos pareigūnai, kurių tikslas buvo preventyviai užkardyti kažkokį fizinį kontaktą, perėjimą protesto į kažkokias muštynes“, – sakė A. Paulauskas.

Kaip jau buvo skelbta, kai kurie policijos pareigūnų veiksmai Vasario 16-osios renginių metu įžiebė tautiečių diskusiją, ar pareigūnai neperžengė ribos ir nepamynė kai kurių žmonių, atsinešusių plakatus, orumo. Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis teigė, kad pareigūnai „prevenciškai pabendravo“ su žmonėmis, į renginį atsinešusiais prieš šalies valdžią nukreiptus plakatus, tačiau plakatai nebuvo paimti, o asmenims leista ir toliau dalyvauti renginiuose.

Socialiniame tinkle „Facebook“ plinta vaizdo įrašas, kuriame užfiksuoti pareigūnai, priėję prie vyro, kuris laikė plakatą su užrašu „Buvau Sąjūdyje, tapau Jedinstva!“.

„Būkite geras, pareigūne, parodykite įstatymą, kuo remiantis man draudžiama būti su mano ženklu“, – policijos pareigūno prašė senjoras, laikęs plakatą.

Vyro pokalbis su policijos pareigūnu, vykęs Baltijos valstybių vėliavų pakėlimo ceremonijos prie Prezidentūros rūmų metu, neprasprūdo praeiviams pro akis: viena moteris klausė, koks įstatymas leidžia jam mitinguoti ir turėti tokius plakatus, kiti gynė vyrą, kad jis nieko neleistina nedaro.

„Aš atėjau į šventę, bet atėjau su savo mintim, su savo nuomone, su savo laisve“, – kalbėjo plakatą laikęs vyras.

Policijos pareigūnai prašė plakatą laikiusio vyro parodyti asmens dokumentus, kvietė eiti prie policijos automobilio.

Vienas pareigūnas teigė, kad turi patikrinti, ar šis asmuo neturi apribojimų dalyvauti tokiuose renginiuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>>>>>KKiK>>>>KONKRETUS KAKI ESI IR NE VIEN TU...

>>>>>KKiK>>>>KONKRETUS KAKI ESI IR NE VIEN TU... portretas
APGAILIETINA PRARASTOJI KARTA...TIE ŽMONĖS NEBIJOJO STOVĖTI PO TANKŲ VAMZDŽIAIS...po seimo pirmininkės senelio tanku......JŪS ESAT LABAI KVAILI IR NIEKO NESUVOKIAT....TIK KLYKTI : ,, UKRAINAI DAUGIAU PARAMOS.RUSUS NAIKINTI "..ZELENSKIS IR TAS PRAKALBO ,KAD JAU NEŽINO UŽ KĄ KARIAUJA ,NEKALBANT APIE KITUS ... UKRAINOS MAFIJOZAI ĮSIKŪRĖ VILNIUJE .. SUPERKA KAS PRIKLAUSO LIETUVAI.....JUMS TAS PATS? JEIGU TAS PATS ,ESAT NEŽMONIŠKAI APGAILIETINIAI.....2022 metais stovėjo su plakatais ,bet prie namų buvo iškeltos vėliavos......šiais metais kaip ir nėra.....NESIJAUČIAT IŠDAVIKAIS ?

KKiK

KKiK portretas
Pastovėjo prie kvailio su plakatu policininkas, kad plakatininkas į snukį negautų. Vai vai kaip dabar plakatininkas jaučiasi įžeistas.

Tai nebe policija

Tai nebe policija portretas
Tai konservatorių partijos privati milicija, režimo „ramstis“
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių