Po incidento gatvėje – jautri moters žinutė pilietiškiems vairuotojams: ačiū už žmogiškumą!

„Nežinau, ar pamatysi šią mano žinutę. Bet, nepaisant to, labai noriu tau padėkoti už pagalbą, nes tokioje beviltiškoje situacijoje gyvenime dar nesu buvusi“, – tokiais sakiniais prasidedančia žinute Jurgita pasidalijo socialiniame tinkle „Facebook“ esančioje grupėje „Reidas Vilniuje“.

Savo įraše vilnietė aprašė penktadienį, birželio 18-ąją, ją ištikusią nemalonią situaciją ir laimingą jos baigtį, į pagalbą atskubėjus nepažįstamiems pilietiškiems vairuotojams.

„Užkaitęs automobilio variklis, išsipylęs aušinimo skystis, išsikrovęs telefonas ir vaikas, sėdintis ant galinės automobilio sėdynės. Nežinau, ar gali būti kas nors baisiau viduryje miesto per spūstis ir tokį karštį. Tad tariu tau didelį ačiū už žmogiškumą ir pagalbą. Tiesa, buvo sustojusi ir dar viena mašina – irgi BMW, bet nespėjau vyrukui padėkoti. Tad, jeigu matai, ačiū ir tau“, – socialiniame tinkle pozityvia žinute dalijosi Jurgita.

Kaip portalo žurnalistams pasakojo moteris, penktadienio pavakarę ji su vienerių metukų mažyliu važiavo į lavinamąjį būrelį. Nors termometro stulpelis lauke šilumos nepašykštėjo, moteris sakė pasiryžo tokiai kelionei, nes jos „BMW 320“ automobilyje yra kondicionierius. Tačiau vykstant atgal į namus apie 17.20 val. Vilniuje, ties Lakūnų gatve, automobilyje įsižiebė geltonas aušinimo skysčio ženkliukas.

„Kadangi už kelių šimtų metrų nuo tos vietos yra „EMSI“ degalinė, nusprendžiau nuvažiuoti į ją, užsipilti aušinimo skysčio ir laimingai parvykti namo. Tačiau kirtus Kareivių gatvę, kylant į kalniuką, užsidegė raudonos spalvos aušinimo skysčio ženkliukas. Tuo metu iš po kapoto išgirdau garsą, o netrukus pasirodė ir dūmai. Mano automobilis sustojo nedėkingoje vietoje – įkalnėje, beveik prie pat degalinės“, – detalizavo vilnietė.

Nors buvo piko metas, laimė, iš priekio taip pat BMW automobiliu važiavo jaunas vaikinas. Jis sustojo minėtoje degalinėje ir pribėgo prie Jurgitos. „Atsidariau langą, o jis iš karto pasakė, kad bandys stumti mano automobilį į degalinės teritoriją. Įkalnė buvo statoka, tai padėti sustojo dar vieno automobilio vairuotojas. Kai atsidūrėme degalinėje, minėtas vairuotojas paprašė, kad atkelčiau kapotą ir būtų galima atjungti akumuliatorių, nes pabijojo, kad neužsidegtų. Pasakė, kad viskas lyg ir neblogai, bet toliau važiuoti negalėsiu. Buvau beviltiškoje situacijoje, nes išsikrovė ir telefonas, bet jis pasiūlė jį pakrauti“, – pasakojo pašnekovė.

Nespėjau sužinoti nė vardo, bet telefonu nufotografavau jo automobilį. Pagalvojau, kad būtinai reikia pasidalinti ir padėkoti.

Kol Jurgita su mažyliu nuo karščio slėpėsi degalinėje, moters bėdoje nepalikęs jaunas vaikinas dar maždaug 20 minučių krovė jos mobilųjį telefoną, kad vilnietė galėtų paskambinti savo vyrui ir nupasakoti situaciją bei paprašyti, kad kas nors atvažiuotų jos su vaiku pasiimti. „Pribėgau prie pilietiško jauno vairuotojo paklausti, kaip galėčiau jam atsidėkoti už pagalbą. Jis pasakė: „Viskas gerai, nieko nereikia“.  Nespėjau sužinoti nė vardo, bet telefonu nufotografavau jo automobilį. Pagalvojau, kad būtinai reikia pasidalinti ir padėkoti“, – įrašo atsiradimo socialiniame tinkle „Facebook“ priešistorę pasakojo vilnietė.

„Dar kartą noriu pasakyti didelį ačiū, kad nepravažiavo pro šalį, o priėjo, pasakė, kad viskas bus gerai, ir viską sutvarkė“, – geru žodžiu pagelbėti sustojusį pilietišką BMW vairuotoją minėjo Jurgita.

Pilietiško vairuotojo automobilis. / Skaitytojos nuotr.

Pasak jos, jis – aukštas, šviesių, banguotų plaukų, maždaug 25-30 metų. „Iš automobilio išlipo besišypsantis. Pasirodė esantis labai pozityvus žmogus. Nors BMW vairuotojai dažnai pagarsėja iš blogosios pusės dėl savo vairavimo ypatumų ir avarijų, bet, manau, automobilio markė nieko nepasako apie žmogų“, – šyptelėjo moteris.

Istorija baigėsi laimingai – Jurgitos su vaiku pasiimti iš degalinės atvažiavo bičiulis Simonas. Automobilis liko degalinėje, tačiau netrukus Jurgitos vyras, transporto priemonę sutvarkęs grįžo ja namo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mama

Mama portretas
visiška žioplė.

močiutei

močiutei portretas
Tik nereikia tų "visažinio" komentarų. Nežinot nei kas per būrelis, nei kodėl jis buvo pasirinktas.

Inga

Inga portretas
Bent kartą malonu skaityti gerai pasibaigusią, žmogišką istoriją. Bet su mažiuku vaiku geriau vis tik nevažiuoti tokiu karščiu.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių