Netrukus į naują darželį Bajoruose keliaus 140 mažųjų vilniečių

  • Teksto dydis:

Prieš 15 metų įkurtame kvartale „Bajorų kalvos“ po poros savaičių duris atvers naujas Vilniaus savivaldybės darželis „Bajorėlis“. Pirmuoju etapu į darželį priimta 140 vaikų, tačiau grupių bus ir daugiau, informuoja Vilniaus savivaldybė.

„Naujas darželis Verkiuose – ypač svarbus miesto švietimo plėtros objektas. Neabejoju, kad jis palengvins daugybės jaunų šeimų situaciją ir suteiks galimybę vaikus leisti į darželį kuo arčiau namų, sumažins transporto spūstis bei užtikrins visas reikiamas sąlygas kokybiškam ir šiuolaikiškam vaikų ugdymui“, – sako Vilniaus mero pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė.

Rugsėjį–spalį vykusiame priėmime suformuotos 8 ikimokyklinio ugdymo grupės (4 grupės iki 3 metų amžiaus po 15 vaikų ir 4 grupės nuo 3 iki 6 metų amžiaus po 20 vaikų). Antruoju etapu planuojama priimti dar 6  vaikų grupes.

Bendras darželio „Bajorėlis“ plotas siekia 3,5 tūkst. kv. m., įstaigoje iš viso veiks 14 grupių, kuriose galės ugdytis iš viso apie 240 vaikų. Ikimokyklinio ugdymo įstaigoje bus vaikų rūbinės, žaidimų, higienos kambariai, miegamieji ir virtuvėlės. Pirmajame darželio aukšte galės vykti darželio bendruomenės renginiai, vaikai užsiims aktyvia veikla sporto salėje. Antrajame aukšte numatytos patalpos administracijai, slaugos kabinetas.

Darželis suprojektuotas pagal universalaus dizaino principus. Turintiems individualių poreikių įrengtos sanitarinės patalpos, į pagrindinį įėjimą veda ir pandusas, kad būtų patogu tiems, kurie juda su vežimėliu ar dviračiu. Darželis taip pat turi ir geoterminį šildymą. Aplink suprojektuotos vaikų žaidimų aikštelės, tėvų patogumui numatyta ir automobilių stovėjimo aikštelė.

Šalia Vilniaus lopšelio – darželio „Bajorėlis“ įgyvendinamas ir progimnazijos projektas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių