Aludariai, žvejai, kalviai, senųjų pagoniškų papuošalų juvelyrai, mezgėjai, kepėjai, odininkai, kulinarai vakar skaičiavo paskutines valandas iki Kazimiero mugės Kaune pabaigos. Darganotas oras ir netoliese vykusios Kovo 11-osios minėjimo iškilmės tik padidino miestiečių srautus Laisvės alėjoje.
„Neblogai prekyba sekasi. Jei oras nebūtų prastas, būtų dar geriau. Vakar irgi buvo žmonių, tačiau pats prekybos pikas buvo penktadienį, kai mugė tik prasidėjo. Vilniuje prekiavo mūsų kolegos, tai ten sekėsi daug geriau – visą mūsų produkciją griebdavo užsieniečiai ir greitai nieko nelikdavo“, – sakė du vaikinai, apsikrovę savo prekystalius įvairaus dydžio riestainiais.
Sutuoktinių pora, atvykusi iš Estijos, siūlė miestiečiams savo gamybos pelėsinius sūrius. Jie teigė, kad jiems geriau sekasi būtent Kaune, o ne anksčiau savaitgalį Vilniuje vykusioje Kaziuko mugėje. Pora jau antrus metus iš eilės atvyksta į Lietuvą ir teigė, kad šie metai – patys geriausi jų verslui. Jų ateities planuose – ir kitų metų Kazimiero mugė Kaune.
„Kaunas – labai gražus miestas. Neabejoju, kad čia dar ne kartą užuksime“, – šypsojosi iš Tartu apskrities atvykusi pora.
"Šiandien oras gal kiek nors ir sutrukdė, bet žmonės domisi produkcija ir jiems patinka Kaziuko mugė. Trys prekybos dienos labai skyrėsi – Vilniuje penktadienį sekėsi mažiau, o Kaune ta pati diena – pats prekybos pikas“, – sakė Kristina iš Pakruojo rajono Jovarų kaimo, prekiavusi miežiniu alumi.
Didelį medinį laivą prie Kauno savivaldybės pasistatę ir tautiniai drabužiais vilkintys prekiautojai žuvimis iš Palangos taip pat nesiskundė Kazimiero muge – prie jų prekystalių nusidriekdavo eilės.
„Žuvų daugiau perka Vilniuje – Kaune visi labiau mėgsta alų. Turime ešerių, karšių, paltusų, riebžuvių, skumbrių. Daugiausia kauniečiai perka karšius, nes jie tinka prie alaus, taip pat skumbres“, – sparčiai pakuodama rūkytas gėrybes sakė Eglė.
Naujausi komentarai