Mitingui reikia samdyti apsaugininkus?

Kovo 11-ąją mitinguoti besirengiantys visuomenininkai sostinės savivaldybę kaltina kurstant nesantaiką. Esą reikalaujama, kad organizatoriai mitingui pasamdytų privačią apsaugos bendrovę.

Tokius priekaištus miesto valdžiai metė Kęstučio Čilinsko vadovaujamas Jungtinis demokratinis judėjimas (JDJ). "Sunku patikėti, bet to reikalauja. Gavome raštišką atsakymą – turime samdyti privačią saugos firmą. JDJ neturi iš ko samdyti. Taip būtų užkirstas kelias bet kokiam susirinkimui", – "Vilniaus dienai" sakė K.Čilinskas.

Anot jo, galima įtarti, kad savivaldybė proteguoja vieną saugos bendrovę. "Galbūt yra kokie nors slapti susitarimai. Tai visiškai nepriimtina. Nei Konstitucija, nei Susirinkimų įstatymas to nenumato. Renginį saugoti turi policija, kuri išlaikoma iš mūsų visų mokesčių. Tai nesuderinama su teisinės valstybės principais. Netgi Rusijoje nekeliama tokių reikalavimų", – skundėsi pašnekovas.

K.Čilinsko teigimu, JDJ ketina skųsti savivaldybės veiksmus. Dabar organizacija prašo leidimo surengti visuomenės susibūrimą ant Tauro kalno, prie Profsąjungų rūmų.

Pašnekovo žodžiais, toks miesto valdžios elgesys gali tapti pilietinių neramumų priežastimi. "Piliečiai varomi į kampą, provokuojami. Jie puikiai supranta, kad tai neteisėta, žino, kad žmonės pasipiktins, ir tarsi tyčia kelia pasipiktinimą. Mes susitvarkysime, eisime teisėtu keliu. Bet gali būti žmonių, kurie nesusivaldys. Žmonės pradės rinktis nesankcionuotoms akcijoms, nes keliami tokie neteisėti reikalavimai", – pranašavo JDJ lyderis.

Tačiau savivaldybė K.Čilinsko priekaištus atmeta. Kaip "Vilniaus dienai" teigė savivaldybės Renginių derinimo komisijos pirmininkas Virginijus Dastikas, iš JDJ nebuvo reikalaujama samdytis apsaugininkų. "Tokio reikalavimo nebuvo. Yra policija, kuri turi užtikrinti viešąją tvarką. Buvo tiesiog paprašyta jų, kad jie savo gretose paskirtų tvarkdarius, kurie palaikytų ryšį su policijos pareigūnais. Tik tiek", – tikino V.Dastikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių