Mistinės Vilniaus stotelių švieslentės

Vilniečiai švieslenčių sostinės viešojo transporto stotelėse laukia jau penktus metus. Šią vasarą miesto savivaldybė dar kartą pažadėjo jas sutvarkyti ir pažadą tesėti sekasi lėtai: šiuo metu dar neveikia 14 iš planuotų 39 švieslenčių.

Savivaldybės atstovai dar šią vasarą žadėjo, kad visos švieslentės bus sukabintos ir prijungtos prie nuolatinio elektros tinklo per šių metų rugpjūčio ir rugsėjo mėnesius. Tuomet savivaldybės įmonės "Susisiekimo paslaugos" direktorius Gintaras Bliuvas minėjo tam tikrus projekto sistemos taisymus, kuriuos reikėjo įgyvendinti. Dabar, kaip jis teigė "Vilniaus dienai", yra atsiradę naujų kliūčių.

"Švieslentėms elektra bus tiekiama elektros, o ne troleibusų tinklais. Todėl darbų sparta priklauso nuo "Lesto", kuri švieslentes jungia prie elektros tinklo", – aiškino G.Bliuvas. Pasak jo, 25 švieslentės šiuo metu jau veikia, o likusias tikimasi prie sistemos prijungti per kelias artimiausias savaites.

Bendrovės "Susisiekimo paslaugos" vadovas taip pat tikino, kad iki šiol dėl jau veikiančių švieslenčių iš gyventojų yra gautas tik vienas skundas, tačiau ir tam rado pasiteisinimą: esą taip nutiko dėl programinės įrangos atnaujinimo, kai vasaros laikas buvo persukamas į žiemos.

"Švieslentės veikia gerai – informacija į jas patenka iš vairuotojų pagrindinių kompiuterių, todėl keleiviai mato realią informaciją, kada atvažiuos autobusas ar troleibusas, net jeigu dėl eismo įvykių, automobilių spūsčių nepavyksta laikytis grafiko", – aiškino G.Bliuvas.

Vis dėlto praėjusį pirmadienį švieslentės neveikė nei Antakalnyje, nei Lazdynuose, nei pačiame miesto centre, V.Kudirkos stotelėje. Pasak miesto gyventojų, kai kuriuose sostinės rajonuose veikiančių švieslenčių jie net nėra matę.

Į "Vilniaus dienos" klausimą, kodėl jau seniai turinčios veikti švieslentės pirmadienį kai kuriose viešojo transporto stotelėse neveikė, savivaldybė neatsakė.

Stotelių, kuriose švieslentės dar turėtų būti įrengtos, sąrašas:

1. Stotis (prie Geležinkelio stoties pastato);

2. Spaudos rūmai (į centrą);

3. Naujininkai (į centrą);

4. Europos aikštė (Kalvarijų g. link);

5. Trakų stotelė (į centrą, Žvėryną);

6. Saltoniškės (į centrą);

7. Karoliniškės (ligoninės link, Laisvės pr.);

8. Santariškės (į centrą);

9. Pamėnkalnio stotelė (į Žvėryną);

10. Sparta (į Oro uostą);

11. Šeškinės kalvos ("Kuro aparatūros" link);

12. Šeškinės kalvos (Ukmergės g. link, Ozo g.);

13. Žemynos (į centrą);

14. VGTU (į centrą).



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
Savivaldybeje (bankrutavusioje ar bankrutuojancioje) del to dirba visas skyrius, aukstu ir auksciausiu kategoriju specialistai susizeria tukstantelus i kisenes, aisku, gavo dar ir premijas "uz idiegima" tos sistemos, nesvarbu, kad ten kazkokie kabeliai is karto perdege ar neatlaike lietuviskos ziemos, bet "specialistai" ir toliau dirba, pinigelius gauna, tukstanciai (simtai tukstanciu) issvaistyti ir dar svaistomi, o vargsams kiemsargiams jau nebera is ko moketi ju minimaliu minimumu.......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių