Metų sekliai – ginklų ir narkotikų prekeivių gaują sutriuškinę pareigūnai

  • Teksto dydis:

Geriausia šių metų byla paskelbtas Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) tyrimas, kai buvo sutriuškinta didžiulė tarptautinė ginklų ir narkotikų prekeivių gauja.

Pirmadienį Vilniaus rotušėje minint Kriminalinės policijos dieną paskelbta, kad pirmoji vieta metų seklio konkurse ir geriausios 2016 metų bylos titulas atiteko LKPB pareigūnams.

Biuras, bendradarbiaudamas su Lietuvos ir Ispanijos kolegomis, balandžio–rugpjūčio mėnesiais keliais etapais atliko operacijas, per kurias įvairiuose Lietuvos ir Ispanijos miestuose sulaikyti tarptautiniu mastu veikiančios, gerai organizuotos ir profesionalios nusikalstamos grupuotės nariai, užsiimantys šaunamųjų ginklų ir narkotinių medžiagų gamyba ir platinimu (labai dideliais kiekiais) bei jų kontrabanda.

Kaip pranešė biuras, antrąją vietą užėmė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, atskleidę Alytaus gyventojo vykdytą nusikalstamą veiką – neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis. Taip pat pareigūnai nustatė, kad šis asmuo su bendrininkais organizavo itin didelio kiekio kontrabandinių cigarečių pirkimą ir gabenimą į Vakarų Europos šalis.

Trečioji vieta atiteko Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelmės rajono policijos komisariato pareigūnams. Jie, pradėję ikiteisminį tyrimą dėl didelės vertės automobilio vagystės, nustatė, kad vienas asmuo apgaule, melagingai pranešęs apie nebūtą nusikaltimą, pasikėsino įgyti didelės vertės svetimą turtą – draudiminę išmoką. Tirdami bandymą apgauti draudimo kompaniją pareigūnai taip pat aptiko kanapių laboratoriją, 15 vogtų keturračių bei sučiupo dokumentų padirbinėtoją.

Šiemet konkurse dėl geriausios bylos ir metų seklio titulo varžėsi dešimt bylų, jas konkursui pateikė Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Marijampolės, Panevėžio, Šiaulių, Tauragės, Telšių ir Vilniaus apskrities vyriausieji policijos komisariatai bei LKPB. Metų seklius rinko speciali komisija iš Lietuvos policijos vadovų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių