LEU atsisakė teikti duomenis žurnalui „Reitingai“

  • Teksto dydis:

Gavus žurnalo „Reitingai“ paklausimą dėl aukštųjų mokyklų vertinimui reikalingų duomenų pateikimo, Lietuvos edukologijos universitetas (LEU), kaip ir pernai metais, nusprendė tokių duomenų neteikti. Apie tai elektroniniu laišku buvo informuota žurnalo „Reitingai“ žurnalistė Jonė Kučinskaitė. „LEU neplanuoja bendradarbiauti su Jūsų leidiniu ir teikti jam bet kokią informaciją, kadangi jis yra neatsakingas, nekompetentingas ir nesąžiningas“, – teigia LEU rektorius akademikas Algirdas Gaižutis.

Po ankstesnių žurnalo „Reitingai“ vertinimų LEU rašė laiškus žurnalą leidžiančiai įmonei ir pateikė savo komentarus žiniasklaidoje, atkreipdamas reitingo sudarytojų ir visuomenės dėmesį į daugybę klaidų, kurios lėmė žemesnę universiteto vietą tiek instituciniame reitinge, tiek atskirų studijų krypčių vertinimuose. Laiškuose pateikus tikslius duomenis, įrodyta, kad LEU yra pedagogikos ir edukologijos krypčių lyderis, o daugelis kitų studijų krypčių taip pat turėjo būti įvertintos aukščiau. Tačiau reitingų sudarytojai neatliko reikiamų pataisymų, neatsiprašė dėl klaidingų vertinimų ir kuriamo neigiamo universiteto įvaizdžio, kuris galėjo turėti įtakos būsimų studentų ir visos visuomenės nuomonės apie universitetą formavimui.

LEU supranta, kad dėl sprendimo neteikti duomenų būsimame reitinge vėl bus įvertinti žemiau, tačiau nenori taikstytis su reitingavimo klaidomis ir siekia atkreipti moksleivių, studentų ir visos visuomenės dėmesį į klaidingai ir šališkai sudarytą reitingą.

2015 m. rudenį LEU prisijungė prie Europos Sąjungos aukštųjų mokyklų reitingo „U-Multirank“, kuris ir turėtų atskleisti universiteto stipriąsias puses. Šis vertinimas bus paskelbtas 2016 m. pavasarį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių