Laisvės alėjos šventėje – ir G.Patacko eilės

Susivienijusi Laisvės alėjos bendruomenė šį šeštadienį skelbs vasaros sezono pradžią, o simboliniu šventės akcentu taps įjungtas fontanas.

Naujai susikūrusios Laisvės alėjos bendruomenės vadovas Karolis Ramoška sakė, kad veiklai juos įkvėpė aktyviai veikianti Kauno senamiesčio draugija.

"Iki šiol Laisvės alėjoje veikė dvi bendruomenės: Laisvės alėjos bendruomenė ir Kauno Laisvės alėjos bendruomenė, kurios nuolat konfliktuodavo. Norėjosi visus suburti po vienu sparnu. Ir mums tai pavyko", – teigė K.Ramoška.

Vasaros sezono atidarymo šventė – pirmasis oficialus bendruomenės renginys, kuris ateityje turėtų tapti tradicinis.

Šį savaitgalį miestas linksminsis su 23-iuoju "Kaunas Jazz" festivaliu, todėl bendruomenės organizuojama šventė taip pat turės džiazo prieskonį. Susirinkusiųjų nuotaiką pakels Kauno studentiškasis choras ir 16Hz, kolektyvas "Jazz duo".

Šventės akcentu taps Laisvės alėjos fontano įjungimas ir šokio teatro "Aura" spektaklis.

Laisvės alėjoje dienas leidžiantis poetas Gintaras Patackas skaitys savo sukurtas eiles, svečiams liūdėti neleis muzikinio teatro stepo ir lindihopo šokėjai.

Šventės proga į kino teatro "Romuva" rodomus filmus šeštadienį bilietas kainuos perpus pigiau – 6 litus. Be to, prie linksmybių prisijungė ir tradicinis dviračių paradas.

Šeštadienį 20 val. prie fontano rengiama staigmena, kurios idėjos Laisvės alėjos bendruomenės nariai neatskleidžia, tačiau užsiminė, kad ji miestiečius džiugins ne vieną mėnesį.

Organizatorių teigimu, planuojama ir daugiau renginių, kurie turėtų gaivinti pagrindinę miesto gatvę visą vasarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių