Kviečia vilniečius išsaugoti šventines eglutes iki pavasario ir pasodinti Kalėdų mišką

  • Teksto dydis:

Gyvas kalėdines eglutes namuose puošiantys vilniečiai šiemet kviečiami pasistengti jas išsaugoti iki pavasario ir pasodinti specialiai kuriamame Kalėdų miške.

Vilniaus miesto savivaldybė šią akciją planuoja organizuoti kasmet ir tokiu būdu išsaugoti bent dalį Kalėdų šventei vis paaukojamų žaliaskarių.

Kalėdų miško kūrimui numatyta vieta – netoli Verkių rūmų, Verkių regioniniame parke, praneša  Vilniaus savivaldybė.

Savivaldybė taip pat pataria, kaip pasirūpinti, kad vazoninė eglutė arba kėnis sulauktų pavasario. Kol eglutė papuošta namuose, rekomenduojama ją nuolat laistyti. Eglutę nupuošus, būtina ją perkelti į atvirą balkoną arba lauką ir, jei nėra minusinės temperatūros, laistyti keletą kartų per mėnesį. Užėjus šalčiams, laistyti nereikia.

Planuojama, kad eglutes Kalėdų miške bus galima sodinti nuo kovo mėnesio, tačiau viskas priklausys nuo oro sąlygų. Tikslią sodinimo datą Vilnius paskelbs šiame puslapyje: www.vilnius.lt/kaledumiskas. Eglutę padės pasodinti Vilniaus parkų prižiūrėtojai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
Idėja stebuklinga ,bet reikia pasitarti su specialistais ,būtų gerai be užmokesčio ,ar už įdėją gavo kas užmokestį ,tik specialistai žino ar gyvens tos eglutės ,antra kartą gimusios.

Na na

Na na portretas
bus dar vienas šnipštas,kuriam,aišku,irgi bus skirta pinigų,o rezultatas bus apgailėtinas,nusususių eglučų miškas,nes ne kartą buvo aiškinta,kad eglutės nėra auginamos vazonuose,jos iškasamos,nukarpomos šoninės šaknys ir dedama į vazoną,taip kad joms prigyti , dar išbuvusioms patalpoje,tikimybė labai maža
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių