Konservatorius siūlo Vilniuje atidaryti ukrainiečių mokyklą

Seimo narys Kęstutis Masiulis kreipėsi į Vilniaus merą Remigijų Šimašių, siūlydamas svarstyti galimybę Vilniuje steigti mokyklą ukrainiečių dėstomąja kalba.

„Vilniuje daugėja ukrainiečių šeimų, o mokyklos ukrainiečių dėstomąja kalba nėra. Verta šnekėti su bendruomene, kad pradžiai galėtų atsirasti kelios klasės jau veikiančiose mokyklose, kur mokinių šiuo metu nėra daug“, – sako parlamentaras.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) duomenimis, Lietuvos mokyklose iš viso mokosi per 500 vaikų, atvykusių iš Ukrainos. Iš jų apie 200 atvyko tiktai mokytis, o kiti per 300 yra Ukrainos piliečiai, nuolat gyvenantys Lietuvoje. Iš viso Lietuvoje gyvena apie 50 tūkst. ukrainiečių, tai sparčiausiai gausėjanti tautinė bendrija.

„Dabar ukrainiečiai dažnai renkasi mokyklas rusų dėstomąja kalba, o tai būna sunkus sprendimas norintiems išlaikyti tautinį identitetą. Manau, būtų teisinga, kad ukrainiečių bendruomenė turėtų galimybę mokytis savo kalba. O geras papildomos kalbos mokėjimas atveria naujų galimybių ir turtina miestą“, – sakė K. Masiulis.

Vilniuje veikia mokyklos lenkų, rusų, baltarusių, anglų ir prancūzų dėstomosiomis kalbomis. Dalis pamokų privalomai vyksta valstybine lietuvių kalba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
joooooooooooo ,truksta ukrainieciu m-klu ,po to dar ir baltarusiu mokyklu pritruks. Cirkas. Greit turesim ir pilietybes suteikti tokiems "vargseliams" per kuriuos algos mums jau kiek metu kainu nepasiveja.

V

V portretas
Čia tik kenkėjai Lt gali taip sugalvot

KONSERVATORIAI VISI UŽSIKRĖTĘ DURNAROPIŲ VYRUSU...

KONSERVATORIAI VISI UŽSIKRĖTĘ DURNAROPIŲ VYRUSU... portretas
Baisiausia, kad nuo to viruso JOKIŲ vaistų nėra. Tik nepagydomiems ligoniams gali kilti tokios beprotiškos mintys. Tie Lietuvos ligoniai jau varžosi tarpusavyke - kas sugalvos didesnę beprotystę. Klausimas tam šveplam konservui. O kodėl būtent Ukrainietišką mokyklą? Kodėl ne kokią arabišką?
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių