Konkursas: 0,7 mln. eurų bus skirta vilniečių fiziniam aktyvumui ir sporto veiklų plėtrai

  • Teksto dydis:

Aktyvus Vilnius kviečia į sporto projektų konkursą – kad 2021 metai būtų sportiškesni ir sveikesni. Konkurse bus atrinkti sporto projektai, skatinantys sostinėje fizinio aktyvumo veiklas, jų plėtrą, sporto renginių organizavimą, projektai sporto inventoriaus ir įrangos įsigijimui. Iš viso bus paskirstyta apie 700 tūkst. eurų.

„Klastingas virusas, gerokai pakoregavęs visos sporto bendruomenės planus ir veiklas 2020 metais, galiausiai vis dėlto bus įveiktas ir 2021-aisiais Vilniuje vėl vyks daug pačių įvairiausių renginių, o atnaujinta miesto viešoji sporto infrastruktūra taps traukos centrais. Konkursas suteiks galimybę įvairioms organizacijoms išnaudoti visą savo potencialą. 2021 metų kūno kultūros ir sporto projektų rėmimo konkursą skelbiame gruodžio pradžioje, kad jau ateinančių metų pradžioje paraiškų teikėjai galėtų planuoti savo veiklas“, – sako Vilniaus miesto vicemeras Valdas Benkunskas.

2020 metais toks konkursas leido iš miesto biudžeto finansuoti apie 200 įvairiausių projektų, taip pat buvo paskirstyta 700 tūkst. eurų. Tikimasi, kad 2021metų konkurse dalyvių bus dar daugiau, o savivaldybės finansinis indėlis leis šiuo sudėtingu metu pagelbėti įvairioms sporto bei sveikatingumo veiklas siūlančioms organizacijoms.

Siekiame, kad šiais nuotolinės veiklos laikais įvairaus amžiaus vilniečiai – nuo moksleivių iki senjorų – turėtų galimybę reguliariai dalyvauti įvairiuose renginiuose bei veiklose.

Konkurse laukiami tokie sporto projektai, kurie skatina Vilniaus miesto visuomenę aktyviai sportuoti, didina naujų sporto dalyvių įsitraukimą į sveiką gyvenseną, ugdo ir šviečia miesto bendruomenę sporto ir sveikos gyvensenos temomis, skatina bendruomeniškumą tarp skirtingų socialinių visuomenės segmentų, sporto klubų, ugdymo įstaigų, taip pat inicijuoja moksleivių fizinį aktyvumą ir prisideda prie socialinę atskirtį patiriančių bei neįgaliųjų asmenų įsitraukimo į aktyvias veiklas.

„Miestas skiria daug lėšų viešajai sporto infrastruktūrai, todėl norime, kad ir atnaujinti ugdymo įstaigų sporto aikštynai, ir Baltojo tilto aktyvaus laisvalaikio erdvė, ir 100 km takas aplink Vilnių būtų patrauklūs ne vien entuziastams, o taptų erdvėmis gražioms iniciatyvoms realizuoti. Siekiame, kad šiais nuotolinės veiklos laikais įvairaus amžiaus vilniečiai – nuo moksleivių iki senjorų – turėtų galimybę reguliariai dalyvauti įvairiuose renginiuose bei veiklose“, – kviečia V. Benkunskas.

Paraiškas būtina pateikti iki 2020 metų gruodžio 22 dienos. Paraiškos teikiamos tik elektroniniu būdu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių