Kepenėlių salotos su graikiniais riešutais

Greitai pagaminamos, sočios, karštos vištienos kepenėlių salotos puikiai tinka pradedantiesiems kulinarams. Jos – vienos populiariausių salotų bare "Guru".

"Vasarą žmonės norės kažko gaivesnio, o dabar lankytojai dažniausiai renkasi karštas salotas. Vištienos kepenėlių salotas pas mus klientai užsisako labai dažnai", – sakė salotų baro "Guru" (Vilniaus g. 22 / Labdarių g. 1) gamybos vadovė Gabrielė Kaladinskienė. Ji sutiko papasakoti, kaip tokias salotas pasigaminti namie.

Reikės:

90 g vištienos kepenėlių, 30 g šaltai rūkytos šoninės, svogūno, žiupsnelio malto česnako, cukraus, įvairių salotų, alyvuogių aliejaus, šaukštelio raudonojo vyno acto, citrinos skiltelės, keleto vynuoginių pomidorų, šaukštelio garstyčių, graikinių riešutų, poros krapų šakelių.

Kaip pasigaminti:

Į keptuvę beriame porą šaukštų cukraus, jį kaitiname ant silpnos ugnies, kol pradeda ruduoti. Tuomet dedame svogūnus, smulkiai supjaustytą šoninę, atitirpintas (jei buvo užšaldytos) vištienos kepenėles, žiupsnelį sutrinto českano. Viską pakepinę maždaug šešias minutes, į keptuvę dedame šaukštelį garstyčių, užpilame šaukštelį raudonojo vyno acto. Tuomet kepame dar porą minučių.

"Svarbu kepenėlių neperkepti, tuomet jos būna sausos. Jei nesuprantate, ar jos jau iškepė, galite perpjauti ir pažiūrėti vidų. Jis turi būti šviesiai rožinis, nebelikti raudonos spalvos", – patarė G.Kaladinskienė.

Tuomet į lėkštę sudedame suplėšytas įvairių rūšių salotas, ant jų dedame visą keptuvės turinį, užbarstome smulkintų graikinių riešutų. Papuošiame pjaustytais vynuoginiais pomidorais, pora krapų šakelių. Salotas galima pagardinti česnakiniu padažu, kuris pagaminamas įvairias žoleles (petražoles, krapus, česnakus ir kt.) sutrynus su aliejumi ir baltojo vyno actu. Vietoj jo galima naudoti paprastą alyvuogių aliejų ir apšlakstyti citrina.

"Prieš patiekdami salotas būtinai padėkite lėkštėje citrinos skiltelę – ją reikia išspausti ant salotų prieš valgant", – sakė G.Kaladinskienė.


Kaip pagaminti salotas

Pirmas žingsnis: keptuvėje įkaitinamas cukrus.

Antras žingsnis:
į keptuvę dedama šoninė, kepenėlės, svogūnai ir česnakas.

Trečias žingsnis: keptuvės turinys dedamas ant suplėšytų salotų, papuošiama.

Ketvirtas žingsnis: prieš valgant salotos apšlakstomos citrinos sultimis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių