Keli tūkstančiai žmonių Vilniuje susirinko švęsti Nepriklausomybės atkūrimo

Keli tūkstančiai žmonių šeštadienį Vilniuje Nepriklausomybės aikštėje prie Seimo susirinko švęsti Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 33-iųjų metinių.

Vidurdienį prie Seimo vyko tradicinė trijų Baltijos valstybių vėliavų pakėlimo ceremonija – skambant Lietuvos, Estijos ir Latvijos himnams virš Nepriklausomybės aikštės suplazdėjo šių šalių vėliavos.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen per ceremoniją sakė, kad nuo 1990-ųjų nepriklausomybės atkūrimo kiekvienas vėliavos pakėlimas Nepriklausomybės aikštėje išlaiko simbolinį ryšį su Kovo 11-osios Trispalve, su Aktu dėl Lietuvos nepriklausomos valstybės atstatymo.

„Kiekvieną kartą keldami vėliavą deklaruojame, kad ir tuomet, ir dabar esame tvirtai „už“. Už laisvę ir nepriklausomybę, už valstybingumo tęstinumą, už žmogaus, piliečio ir tautinių bendrijų teises, už visuotinai pripažįstamus tarptautinės teisės principus, už sienų neliečiamumą, o šiandien – ir už Ukrainą“, – pabrėžė Seimo pirmininkė.

Stengiamės šios šventės niekada nepraleisti, ateiname dėl to, kad Lietuva mums labai svarbi, labai svarbios datos, kai atgavome nepriklausomybę.

Į ceremoniją žmonės susirinko pasipuošę tautine atributika bei Ukrainos vėliavos spalvomis, su lietuviškomis trispalvėmis.

„Stengiamės šios šventės niekada nepraleisti, ateiname dėl to, kad Lietuva mums labai svarbi, labai svarbios datos, kai atgavome nepriklausomybę. Labai tikimės, kad niekada nebereikės atgavinėti, kad visada būsimo tokie, laisvi“, – BNS sakė su vaikais į šventę atėjęs transporto srityje dirbantis link 40-ties artėjantis Darius Galvonas.

Šventėje dalyvavusi kaunietė medikė 54-erių Laima Imbrasienė sakė, kad stengiasi nepraleisti nei Vasario 16-osios, nei Kovo 11-osios renginių, bet juose dažniausiai sutinka Kaune.

„Esame kauniečiai, o šiemet pasitaikė proga būti Vilniuje ir pasilikome pažiūrėti, kaip vilniečiai švenčia. Mums šitos datos labai daug reiškia, tai laisvė, nepriklausomybė, nuotaikos labai šventiškos per šias dienas“, – BNS sakė L. Imbrasienė.

Po vėliavų pakėlimo ceremonijos kelių tūkstančių žmonių minia, nešina didžiulėmis Lietuvos ir Ukrainos vėliavomis, pajudėjo eisena nuo Seimo link Katedros aikštės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užgiedotumėt

Užgiedotumėt portretas
Kitaip vatos kai pradėtų imt į čebatus

Va čia tikri vatnikai susirinko

Va čia tikri vatnikai susirinko portretas
Pasidžiaugė išvarytą,nuskurdinta,pažeminta valstybę,tautos išdavikai

Klounai

Klounai portretas
UŽPYSO UKRAINA VISUR!!! MŪSŲ ŠVENTĖ! KAD JIE SUSPROGTU VISI SUKOS
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių