Kauno laukia N.Venckienės ir konservatorių dvikova

Seimo rinkimuose Kaunas dar kartą įrodė ištikimybę TS-LKD partijai. Konservatoriai laimėjo daugiausia balsų visose aštuoniose miesto vienmandatėse apygardose. Tik Kauno kaimiškojoje apygardoje laimėjo „Drąsos kelias“.

Kovos su ministrais

Po dviejų savaičių antrajame Seimo rinkimų ture trijose vienmandatėse apygardose „Drąsos kelio“ atstovams teks susirungti su dabartiniais konservatorių ministrais: Žaliakalnyje – su Rasa Juknevičiene, Pramonės apygardoje – su Kaziu Starkevičiumi, o Kauno kaimiškojoje apygardoje – su Donatu Jankausku.

Su krašto apsugos ministre rungsis Algirdas Patackas, su žemės ūkio ministru – Dainius Danilevičius, su socialinės apsaugos ir darbo ministru – Audronė Skučienė.

„Nežinau, nei kas balsuos, nei už ką. Kažkas iš mūsų vienmandatininkų Kaune tikrai laimės. Tikiuosi, gal tai bus mano teta Audronė Skučienė. Ji nuo socialinės apsaugos ir darbo ministro Donato Jankausko atsiliko tik 500 balsų“, – sakė N.Venckienė.

Šilainių ir Aleksoto–Vilijampolės apygardose į antrąjį turą pateko Darbo partijos nariai Saulius Girdauskas ir Sigytas Klimas. „Drąsos kelio“ kandidatų šiose apygardose nebuvo.

Socialdemokratai neįtikino

Ėmus aiškėti, kad po Darbo partijos daugiausia balsų Seimo rinkimuose gavo Lietuvos socialdemokratai, jie rinkimų naktį traukė pergalės dainas. Šios partijos atstovai, kandidatavę Kaune, tuo metu rijo karčią piliulę.

Nė vienas iš socialdemokratų vienmandatėse apygardose nepateko į antrąjį turą.

Seimo narė Birutė Vėsaitė Šilainiuose ir Antanas Nesteckis Kauno kaimiškojoje apygardoje liko treti.

Steponas Vaičikauskas Aleksoto-Vilijampolės apygardoje, Vilija Vertelienė Žaliakalnyje, Violeta Boreikienė Dainavos apygardoje, Jūratė Juozaitienė Centro apygardoje, Darius Razmislevičius Pramonės apygardoje, Eugenijus Kovalkovas Panemunėje liko ketvirti.

Kauno vicemerė Orinta Lieputė Kalniečių apygardoje liko penkta. Nepaisant to, vakar ji buvo geros nuotaikos: „Pasirodėme gerai. Kalbant apie vienmandates – socialdemokratai Kaune per 20 metų nėra iškovoję nė vienos vietos tokiose apygardose.“

Vis dėlto O.Leiputė pripažino, kad buvusio vicemero Kęstučio Kriščiūno suėmimas, Gintauto Labanausko ir Artūro Orlausko perbėgimas į partiją Tvarka ir teisingumas socialdemokratams naudos neatnešė.

Penkta–septinta vietos

Panašus likimas, kaip socialdemokratus, Kaune ištiko partiją Tvarka ir teisingumas, kuri buvo pasišovusi formuoti Seime valdančiąją koaliciją, bet gavo vos 6 vietas.

Artūras Orlauskas Pramonės apygardoje ir Vygaudas Molis Aleksoto–Vilijampolės apygardoje liko penkti, Loreta Kekienė Šilainiuose, Gintautas Labanauskas Kalniečių apygardoje ir Sonata Rudžianskienė Dainavos apygardoje – šešti.

Rimas Antanas Ručys Panemunėje ir jo žmona Aušra Ručienė Žaliakalnyje liko septinti. Tokią pat vietą užėmė ir Donatas Senikas Centro apygardoje, ir Algirdas Žandaras Kauno kaimiškojoje apygardoje.

Vicemeras į Seimą nepateko

Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius nei su partijos „Jaunoji Lietuva“ sąrašu, nei su asmeniniu rezultatu Kalniečių apygardoje į Seimą nepateko – jis liko trečias.

Į antrąjį rinkimų turą nepateko ir buvęs meras, Liberalų sąjūdžio Kauno skyriaus pirmininkas Rimantas Mikaitis. Tačiau liberalai Seime jau turi užsitikrinę 7 vietas.

„Nesakyčiau, kad man kas nors pakišo koją Centro vienmandatėje apygardoje, nors likau trečias. Visose Kauno apygardose į antrąjį turą išėjo konservatoriai ir “Drąsos kelio„ atstovai. Kur ši partija nekėlė kandidatūrų, į antrą turą pateko Darbo partijos atstovai“, – kalbėjo liberalas.

„Tai akivaizdi visuomenės protesto banga“, – sakė konservatorę Vincę Vaidevutę Margevičienę ir „Drąsos kelio“ kandidatą – Kauno apskrities archyvo direktorių Gintarą Dručkų – į priekį praleidęs R.Mikaitis.

Liberalioms jėgoms nesisekė

Liberalų sąjūdis pralaimėjo ir Dainavos vienmandatėje apygardoje – vienintelėje, kurioje pergales iki šiol pelnydavo liberalai. Nuolat čia laimėdavusį Kęstutį Glavecką pakeitęs Erikas Tamašauskas liko penktoje vietoje.

Jis surinko beveik tokį pat procentą balsų, kaip liberalų kandidatė Ona Balžekienė Aleksoto–Vilijampolės apygardoje. O.Balžekienė liko trečia. Liberalų sąjūdžio atstovas Simonas Kairys kalniečių apygardoje liko septintas.

Kitai liberaliai politinei jėgai – Liberalų ir centro sąjungai šie rinkimai buvo dar nesėkmingesni.

Kauno skyriaus pirmininko pavaduotojas Mindaugas Šivickas pripažino, kad jo partija patyrė fiasko.

LiSC neperžengė 5 procentų barjero ir į Seimą nepateko. Partijos vienmandatininkai Kaune taip pat nesirungs antrajame rinkimų ture.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NAGI

NAGI portretas
TIK kaimieciai ir gali sitaip nusipezet : rinkt i Seima DK atstovus .... As ne pries Venskiene , bet VALSTYBES VALDYMAS NERA JUOKAI , ar savo problemu sprendimui skirta veikla ......

jankis

jankis portretas
konserviniai pedofilai moka kompiuterius patvarkyt į savo pusę

TOnagi

TOnagi portretas
Tai sveikinu avinišką tavo mąstymą, ir linkiu išsirinkt tuos kur 22 metus pyzdino viską ir nešė į savo urvus. Žiūriu kauniečiam patinka ant sprando nešiot užsikėlus po ped-pyd, kons, vag.Gal pastatys dar vieną šikinyką už limoną dabar
VISI KOMENTARAI 150

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių