Kauno konservatoriams reikia direktoriaus posto

Ginčai dėl savivaldybės administracijos direktoriaus kėdės nerimsta. Konservatoriai jau trečią kartą bando nuversti socialdemokratą Antaną Nesteckį. Šį kartą socialdemokratų frakcijai įteiktas raštiškas pasiūlymas, labiau primenantis ultimatumą.

Prašo susimažinti apetitą

Konservatorių frakcijos parengtame rašte socialdemokratai raginami atsisakyti administracijos direktoriaus kėdės.

„Tai ne ultimatumas ir šis raštas taikomas ne konkrečiai pavardei, o pozicijai. Viskas vyksta dėl pasikeitusio politinių jėgų santykio. Mūsų frakcija pasiūlė bendroje koalicinėje sutartyje pakoreguoti porą punktų ir atsižvelgti į pasikeitusią situaciją“, – sakė Konservatorių frakcijos seniūnas Vygantas Gudėnas.

Jis pabrėžė, kad administracijos direktoriaus ir vicemero kėdės buvo suderėtos, kai miesto taryboje dar buvo šeši socialdemokratai. Dabar jų – tik trys.

„Yra laisva buvusio vicemero Kęstučio Kriščiūno vieta. Jos jis tikrai nebeužims. Mūsų frakcija pasiūlė pagaliau apsispręsti – administracijos direktoriaus kėdę perleisti mums, turintiems didesnę įtaką. Už tai aukotume vieną iš savo administracijos direktoriaus pavaduotojų. Taip socialdemokratams atsivertų kelias vėl siūlyti savo vicemerą ir administracijos direktoriaus pavaduotoją. Liaudiškai sakant, bandome socialdemokratams pasakyti, kad reikėtų susimažinti apetitą pagal realią situaciją“, – aiškino V.Gudėnas.

Paklaustas, ką darys, jei socialdemokratai atmes jų siūlymą, V.Gudėnas teigė, kad tolesni žingsniai būtų svarstomi Konservatorių frakcijoje.

Posėdžiavo vakare

Redakcijos žiniomis, socialdemokratai vakar vakare rinkosi į neeilinę frakcijos sueigą.

„Politinės derybos – tai politikų, tarybos narių ir frakcijos reikalas. Nieko panašaus nesu girdėjęs“, – sakė savivaldybės administracijos direktorius socialdemokratas Antanas Nesteckis. Tai trečias kartas, kai jį bandoma išversti iš posto.

Koalicijos partneriai žino?

„Apie raštą nieko negirdėjau, tačiau koalicijoje sutarėme, kad konservatoriai ir socialdemokratai turi tarpusavyje susitarti dėl postų ir tuomet pateikti bendrą pasiūlymą koalicijai. Apie ultimatumus negali būti kalbos. Tikiu, kad abi partijos susitars ir pateiks bendrą poziciją“, – teigė vicemeras Stanislovas Buškevičius.

Partijos Tvarka ir teisingumas frakcijos seniūnė Aušra Ručienė teigė, kad susidariusi situacija jai žinoma, o savivaldybės administracijos direktorių esą galima keisti ir nepažeidus koalicijos sutarties.

„Prie sutarties yra atskiras priedas, kuriame nurodytos konkrečios pareigybės ir kas jas turi užimti. Tam šis priedas ir atskirtas nuo pačios sutarties, kad jį būtų galima, esant reikalui, koreguoti“, – teigė tarybos narė.

Liberalų ir centro sąjungos frakcijos seniūną Arvydą Garbaravičių stebina karštligiškas kai kurių konservatorių noras pakeisti savivaldybės administracijos direktorių.

„Nebuvo jokios kalbos apie A.Nesteckio blogą darbą ar kad jis nevykdo koalicijos programos. Manau, kad kai kurie konservatoriai, Kauno ar Vilniaus, dangstydamiesi frakcijos vardu, žaidžia savus žaidimus. Logiška būtų bent iki Seimo rinkimų nejudinti administracijos direktoriaus klausimo. Pradėjus tai daryti, gali atsirasti norinčiųjų pakeisti ir merą“, – svarstė A.Garbaravičius.


Šiame straipsnyje: Antanas NesteckisKauno valdžia

NAUJAUSI KOMENTARAI

karoli

karoli portretas
sakyk meras aiskinepatinka, paties frakcija byra su direktoriumi radai "bendra klaba".. :-))

Pilietinės teisės

Pilietinės teisės portretas
Daugiapartiškumas, daugiasluoksniškumas ir daugiasanklodiškumas trikdo visuomenės gyvenimą. Pilietiniu požiūriu, partijos yra prieštaringos, nepažangios, turinčios blogų ketinimų. Atstovauti už Lietuvą niekas neturi teisės, nes nėra darnos, vienybės, bendro tikslo. Partijos vengia bet kokio darbo, dalyvauja valstybiniuose nusikaltimuose, grobstant ir naikinant bendraliaudinį turtą. Visos partijos elgiasi vienodai žiauriai ir neteisingai.

Tai gal

Tai gal portretas
Pro Nesteckį nevaikšto otkatai, tai konservus nervina
VISI KOMENTARAI 35

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių