Kaip išsirinkti moterišką paltą ir atrodyti stilingai?

  • Teksto dydis:

Atšalus orams ne viena iš mūsų pagalvoja apie spintos atnaujinimą nauju viršutiniu drabužiu. Tačiau daugelis susiduriame su dilema – kokį paltą pasirinkti? Dirbtinio kailio, pūkinį ar vilnonį? Kaip suprasti, kokio dydžio palto reikia? Juk po juo sluoksniuosis ne vienas rūbas! Kviečiame susipažinti su trumpu vadovu moteriško palto pasirinkimui palengvinti.

Paltai pagal figūros tipą

Dažniausiai rūbus renkamės pagal savo figūros tipą, pabrėžiame privalumus ir paslepiame trūkumus. Ne išimtis ir viršutiniai rūbai, kurie dažnai ne tik paslepia tam tikrus jūsų figūros aspektus, tačiau yra ir labiausiai matomas jūsų dėvimas rūbas. Nepamirškite, tai tik rekomendacijos ir pasiūlymai, nes bet kuris moteriškas paltas, kurį dėvėdama jaučiatės užtikrintai, atrodys nepriekaištingai!

Kriaušės tipo figūra

Šio figūros tipo atstovėms stilistai rekomenduoja rinktis nuo juosmens platėjančius, sujuosiamus paltus. Tokio tipo moteriškas paltas vizualiai pabrėš jūsų liemenį ir subalansuos figūrą. Taip pat, rekomenduojama vengti paltų su masyviomis kišenėmis klubų srityje – jie tik atkreips dėmesį į jūsų klubus ir išryškins jų plotį.

Obuolio tipo figūra

Moterims, neturinčioms ryškios liemens linijos, siūloma vengti jį pabrėžti. Turint tokią figūrą patartina rinktis lengvai krentančius „A“ silueto ar „oversized“ tipo kokono formos paltus.

Smėlio laikrodžio formos figūra

Šio figūros tipo atstovėms tinka daugiausia modelių – palto pasirinkimas priklauso nuo jūsų norų. Jeigu norite pabrėžti krūtinės zoną, patartina rinktis paltą giliu kaklu. Norint pabrėžti ryškų liemenį, rinkitės sujuosiamą „trench“ arba „pea“ tipo paltą.

Apversto trikampio figūros tipas

Šiuo atveju reikėtų nukreipti dėmesį nuo pečių ir subalansuoti viršutinę bei apatinę kūno dalis. Laisvesnio tipo „A“ silueto paltai turėtų būti geriausias variantas.

Stačiakampio figūros tipas

Tokio figūros tipo moterys dažnai būna aukštaūgės (virš 175 cm). Rekomenduojamas oversize tipo paltas tiks kone prie visko – įvairių džinsų  (https://modivo.lt/c/moterims/drabuziai/dzinsai), megztinių aukštu ir žemu kaklu, net sportinių džemperių su gobtuvu, priderinant sportinio tipo batelius, taip pat su suknelėmis ir ilgaauliais batais.

Be to, šis moteriškas paltas puikiai tinka ir kitiems figūros tipams. Taip pat, turinčioms stačiakampio tipo figūrą ir norinčioms įdomesnio varianto puikiai tiks princesės tipo paltas.

modivo.lt nuotr.

Moteriško palto dydis

Dažnai viršutiniai rūbai būna vienu dydžiu didesni už kitus drabužius. Renkantis paltą apgalvokite, ką vilksitės po juo, ar praleisite daugiau laiko lauke, ar dažniausiai visur keliaujate automobiliu. Matuojantis paltą dėvėkite storiausią turimą megztinį, kurį planuojate vilktis po paltu, tačiau taip pat pasimatuokite paltą ant plonesnių rūbų. Abiem atvejais turite jaustis patogiai, gebėti be diskomforto ištiesti rankas į priekį, viršų bei jas sulenkti. Galiausiai, atsižvelkite į tai, kaip jaučiatės ir į tai, ką matote veidrodyje.

Kokios medžiagos ir spalvos paltą rinktis 2021–2022 metų žiemai?

Šaltuoju sezonu geriausia rinktis paltą, kurio sudėtyje yra vilnos arba jos mišinių, kadangi toks audinys šildo, tačiau kartu leidžia kūnui kvėpuoti. Rudenį apsvarstykite tvido, kašmyro, velveto, natūralios arba eco odos paltus. Žiemos metu vilnonis paltas yra geriausias pasirinkimas, tačiau vilnos kiekis audinyje būti ne mažesnis nei 60 proc. Į kailinių pasirinkimą verta žvelgti atsakingai – rinkoje daugėja puikiai atrodančių aukštos kokybės dirbinio kailio paltų. Šiltu ir patogiu gali tapti pūkinis paltas, tad atsižvelgiant į savo poreikius, pasirinkite jums tinkamiausią variantą.

Šių metų rudens/žiemos sezono spalvos svyruoja nuo ryškios geltonos ir ugninės raudonos iki neutralių atspalvių, tokių kaip smėlinė ir pilka. „Pantone“ taip pat siūlo klasikines, žemiškas spalvas: „Coconut Cream“, „Ultimate Grey“, „Olive Branch“ ar „Soybean“. Prieš renkantis palto spalvą svarbu apgalvoti, kaip paltas derės su kitais turimais rūbais: džinsais, kelnėmis, suknelėmis. Renkantis paltą ne mažiau svarbu, kad palto atspalvis ne susilietų, o kaip tik paryškintų jūsų odos, akių bei plaukų spalvas. Toks paltas ne tik atrodys stilingai, tačiau ir tarnaus ilgiau, tikrai ne vieną sezoną, tad žemiškų spalvų pasirinkimas garantuos stilingą, klasikinį įvaizdį.

Verta nepamiršti, kad visų svarbiausia, jog išsirinktumėte paltą, su kuriuos jaučiatės gerai ir patogiai, juk būtent jūs jį ir dėvėsite bei mėgausitės!


Šiame straipsnyje: moteriški paltaipaltasstilius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių