Jautri „Mamų unijos“ socialinė iniciatyva įtraukė vilniečius ir miesto svečius

Šeštadienį Vilniaus Katedros aikštėje vyko kitoks paramos ir labdaros fondo „Mamų unija“ renginys „528 gyvenimai“. Šia socialine akcija fondas kvietė žmones išreikšti paramą ir solidarumą vėžiu sergantiems vaikams, užpildant jų skaičių žyminčias tuščias kėdes auksinio kaspino juostelėmis ir prasmingais palinkėjimais. Siekta priminti mažiesiems kovotojams, kokie stiprūs ir drąsūs yra. Parodyti, kad pasaulis pilnas tikėjimo, vilties ir meilės.

Pirmuosius simbolinius kaspinus užrišo ir palaikančius žodžius skyrė „Mamų unijos“ įkūrėja Eglė Mėlinauskienė, socialinės akcijos ambasadorės – rašytoja Jurga Baltrukonytė bei su šeima atvykusi verslininkė Justė Pinkevičienė, Vilniaus futbolo klubo „Žalgiris“ jaunieji žaidėjai. Kėdžių užpildymo greitis nustebino tiek praeivius, tiek renginio organizatorius – daugiau negu puse tūkstančio palinkėjimų kortelėmis bei auksiniais kaspinais jos pasipuošė vos per keturias valandas.

„Šia akcija norėjome parodyti, kad nė vienas vaikas nėra vienas savo kovoje. Kiekviena tuščia kėdė, užpildyta palinkėjimu, yra simbolis meilės ir palaikymo, kurį siunčiame mažiesiems kovotojams ir jų šeimoms. Tikime, kad stiprybė slypi bendrystėje, o šis renginys tai puikiai atskleidžia – tiek visuomenė, tiek žinomi žmonės vieningai susitelkė, kad primintų, jog pasaulis pilnas šviesos ir gerumo“, – sakė „Mamų unijos“ įkūrėja E. Mėlinauskienė.

Tikėkite savimi, nes tikėjimas gelbsti.

Dėl šios akcijos iš Panevėžio su mama atvyko ir renginyje savanoriavo vienuolikmetė Viktorija Tamulionytė, ankstyvoje vaikystėje įveikusi piktybinę rabdomiosarkomą. Mergaitė, kuri geriau nei bet kas kitas žino, ką reiškia atsidurti akistatoje su klastinga liga ir kovoti iki galo, vaikams skyrė ypatingą palinkėjimą.

„Tikėkite savimi, nes tikėjimas gelbsti. Linkiu nepamiršti, kad viskas visada bus gerai“, – užtikrintai kalbėjo ilgakasių konkursuose dalyvaujanti, likimo brolius ir seseris įvairiomis formomis palaikanti jaunoji herojė. Viktorijos istorija suvienijo daugybę Lietuvos žmonių, tapo stiprybės ir vilties simboliu.

Auksiniu kaspinu apipintas rugsėjis žymi vaikų vėžio mėnesį, nes didžiausias auksas – vaiko gyvybė. Šiuo metu Lietuvoje yra 528 vėžio pakirsti vaikai, bandantys nugalėti mirtiną ligą. Rugsėjo 14-ąją vykusi socialinė akcija „528 gyvenimai“ su Katedros aikštėje stovėjusiomis tuščiomis kėdėmis buvo skirta atkreipti dėmesį į vaikų ligos mastą pasaulyje ir priminti apie tai, kad vienų gyvenimai tęsiasi, kitų – ne. Jau 16 metų Lietuvoje vėžiu sergančius vaikus ir jų šeimas globojantis fondas „Mamų unija“ šį mėnesį kviečia prisijungti ne tik prie vykdomų iniciatyvų, bet ir prie paramos.

„Šis mėnuo – ne tik apie sergančius vaikus, bet ir apie mus visus, žmones. Vieni esame labai šalia sergančių vaikų, kiti toli, bet drauge mes esame bendruomenė, kurią vienija gerumo ir supratingumo genas bei noras padėti tam, kuriam šiandien reikia mūsų visų pagalbos“, – nelikti abejingiems ragino E. Mėlinauskienė, pridurdama padėką visiems prisidedantiems.

Pasak jos, dėka gerų žmonių, šiandien sergantys vaikai turi pirmą Lietuvoje centrą, kuriame gali apsistoti nemokamai su šeimomis, kol vyksta gydymas – „Mamų unijos“ Šeimos namus. Pernai, minint vaikų vėžio mėnesį, duris atvėrė ir pirmasis Baltijos šalyse reabilitacijos centras, kuriame nemokamos paslaugos teikiamos vėžio pakirstiems vaikams. „Mamų unija“ jau 16 metų mini šį mėnesį, kurio metu Lietuvos žmonės, užsienio lietuvių bendruomenės, įmonės Lietuvoje susivienija bendram tikslui – skleisti palaikymo žinutę vaikams, susirgusiems onkologine liga.

Rugsėjo 2–30 d. „Mamų unija“ organizuoja ir kraujo donorystės akciją, vykdomą kartu su Nacionaliniu kraujo centru, taip pat kviečia užsukti į Gabrieliaus Jauniškio fotografijų parodą „Gyventi gera“, kurią apžiūrėti iki rugsėjo 30 d. galima prekybos centre „CUP“ (Upės g. 9, Vilnius, 4 aukštas). Tuo tarpu rugsėjo 22 d. 18.30 val. visuose „Forum cinemas“ kino teatruose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose vyks išankstinė filmo visai šeimai „10 katino gyvenimų“ premjera. Dalis pajamų nuo šio seanso bilietų bus skirta „Mamų unijos“ globojamiems vėžiu sergantiems vaikams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių