Iki spalio pabaigos Vilniuje atšaukti skrydžiai oro balionais: įvardijo priežastį

  • Teksto dydis:

Sugedus skrydžių radarui, nuo penktadienio iki spalio pabaigos virš Vilniaus visiškai atšaukti skrydžiai oro balionais.

Pasak Lietuvos oreivių federacijos prezidento Vytauto Sviderskio, dėl to vien penktadienį vakare buvo atšaukta 10 suplanuotų skrydžių oro balionais virš sostinės.

„Tie minimalūs ribojimai yra tokie, kad skrydžiai oro balionais yra visiškai uždrausti. (...) Kad oro balionų skrydžiai visiškai nevyksta, tai penktadienį po pietų buvo atšauktas mūsų skrydžio planas“, – LRT radijui antradienį sakė V. Sviderskis.

Jo teigimu, kol kas skrydžiai oro balionais atšaukti iki spalio 31-os dienos.

Skrydžių valdymo bendrovės „Oro navigacija“ Techninės veiklos departamento vadovas Modestas Pikutis teigė, kad sugedus daliai stebėjimą atliekančios įrangos, dalinis skrydžių ribojimas taikomas tik Vilniaus aerodromo skrydžių valdymo zonoje, o komercinei aviacijai, anot jo, tai įtakos neturi.

„Ribojimai yra minimalūs. Yra tik Vilniaus aerodromo skrydžių valdymo zonoje, tai yra tikrai nedidelė teritorija, oro erdvės dalis. Visoje likusioje (Lietuvos dalyje – BNS) galima pilnai skraidyti“, – LRT radijui sakė M. Pikutis.

Jo teigimu, kol kas virš sostinės negali skraidyti oro balionai bei maži lėktuvai.

Ribojimai yra minimalūs.

Pasak „Oro navigacijos“ atstovo, skrydžių oro balionais ribojimas iki spalio pabaigos yra maksimalus terminas, tačiau ieškoma sprendimų, kad skrydžiai galėtų būti atkurti greičiau.

„Ieškome įvairių variantų, skirtingų tiekėjų. Dedame visas pastangas, kad per įmanomai trumpiausią laiką galėtume gauti reikiamas dalis ir sutaisyti įrangą“, – teigė M. Pikutis.

Koks konkrečiai įvyko gedimas, „Oro navigacijos“ atstovas neįvardijo.

Apie dėl sugedusio skrydžių radaro virš Vilniaus atšauktus skrydžius oro balionais Oreivystės centras savo „Facebook“ paskyroje paskelbė penktadienį po pietų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių