Iki rytojaus šurmuliuosiančios mugėje prekybininkai kauniečiams bando įrodyti, kad lietuviškai prekei nėra konkurentų.
Skaniau ir brangiau
"Užtenka vergauti užsienietiškiems produktams. Nesakau, kad visi jie blogi, tačiau mūsiškių niekada nepranoks", – uosdamas ore sklandantį kumpelių kvapą atšovė mugės "Rinkis prekę lietuvišką" lankytojas Aloyzas.
Kaunietis neslėpė, kad dažniau prie alaus kramto prancūzišką vytintą dešrą arba kepeninį paštetą, nes lietuviškam skilandžiui vis pritrūksta pinigų. "Taip jau yra, kad gimtoji produkcija konkurentus pranoksta ne tik kokybe, bet ir savo kaina. Už gerą reikia mokėti", – iš kišenės traukdamas piniginę atsiduso vyras.
Po ilgų diskusijų su "Tauragės maisto" produkciją pristatančia prekybininke išėjimo durų link Aloyzas kulniavo ne su išsvajotu skilandžiu, o su 6 litais įkainotu dešros gabalėliu. "Sakė, kad parduotuvėje už ją mokėčiau dvigubai daugiau. Susigundžiau kaip kokia mergaitė", – po pažastimi spausdamas pirkinį nusijuokė garbaus amžiaus kaunietis.
Šokoladas tik vienam
Antrajame prekybos ir laisvalaikio centro "Mega" aukšte vakar iš pat ryto nosį kuteno ne tik rūkytų ir keptų mėsos gaminių kvapai.
Visi norintys čia galėjo paragauti juodos naminės duonos ir bandelių su lašinukais, nuo lūpos braukti medaus skonio alaus putą, skanauti sveikuolių kavos gėrimo.
"Du arba tris arbatinius šaukštelius cikorijos, kviečių ir miežių mišinio užpilate 200 ml verdančio vandens. Paskaninate šlakeliu pieno arba grietinėlės, įberiate šaukštelį cukraus ir nešate ant stalo", – išbandyti netradicinio skonio gėrimą kvietė prekybininkas Marius Masčinskas.
Pastarajam mugės lankytojams siūlant gurkštelėti dar ir naminės giros, kitame salės kampe akį traukė saldžiosios pagundos. "Būna akimirkų, kai šokoladu norisi mėgautis vienam. Štai šis gabalėlis skirtas tik tau arba tik man", – tiesdama ranką šyptelėjo nuo 1993 m. Kauno rajone veikiančios uždarosios akcinės bendrovės "Meškėnas" savininkė Loreta Šaparnienė. 5 g žaismingais piešinėliais puošto šokolado gabaliukas "Tai tau", pasak moters, tirpsta burnoje, o ne rankose, todėl dalytis jį galima nebent su mylimu žmogumi.
"Mūsų šokoladas gaminamas pagal senąsias tradicijas, o grietinėlę naudojame tą pačią, kuri yra legendinio "Milkos" šokolado sudėtyje", – prasitarė L.Šaparnienė.
Medus – geriausias vaistas
Nuraminę skrandyje pabudusį kirminą, vyrai skubėjo prie ąžuolo drožinių ir įvairiausių metalo dirbinių. Moterys gi apgulė odinių drabužių pakabus ir lietuviškas kosmetikos priemones siūlančius prekybininkus.
"Jūsų odai trūksta drėgmės. – Prie vienos damų skruosto glausdama rašiklį primenantį aparatą konstatavo konsultantė Gintarė – Būtinai turite įsigyti drėkinamąjį kremą ir gerti kuo daugiau vandens."
Ne mažiau dailiosios lyties atstovių teko atremti ir natūralaus apsauginio kremo platintojai. Iš eglių sakų ir bičių vaško gaminamo tepalo nauda ne kartą įsitikinusios miestietės, 50 g, 100 g ir 280 g pakuotes išgraibstė akimirksniu. "Naudoju jį masažui, sąnarių skausmui mažinti. Ne kartą tepiau nudegusią odą. Marti šiuo kremu gydė po gimdymo sukietėjusias krūtis", – visagalį tepalą gyrė kaunietė Elvyra. Netoliese savo stendą išskleidęs "Apiterapijos centras" medaus galią siūlė pajausti jį ragaujant.
"Medus su čiobreliais, melisa, imbieru ir pipirmėte – gerkite jį ne tik tada, kai pajausite artėjančią ligą", – ranka modama į medaus ir arbatos koncentratų pakuotes išbandyti siūlė simpatiška šviesiaplaukė.
Naujausi komentarai