Garliavos tvenkinyje ėmė gaišti žuvys

Garliavoje dėl avarijos nuotekų trasoje užterštas Maišiaus upelis ir tvenkinys.

Nuotekų transportavimo į valymo įrenginius trasos avarija Garliavoje įvyko antradienį po pietų, pranešė Aplinkos apsaugos agentūros Avarijų prevencijos ir valdymo skyriaus vedėjas Gediminas Markauskas.

"Užsikimšo kanalizacijos trasa, einanti per Garliavos gyvenvietę, tačiau tiksliai nėra žinoma, kurioje vietoje", – pasakojo G.Markauskas.

Dėl užsikimšusios trasos nuotekos pradėjo veržtis į aplinką per šulinį. Jis yra netoli Maišiaus upelio, kuris įteka į antrąjį Garliavos tvenkinį, todėl teršalai labai greitai čia pateko.

"Į tvenkinį nuotekų pateko labai daug, nes gyvenvietė didelė. Teršalų poveikį iš karto pajuto tvenkinyje gyvenusios žuvys – lydekos, ešeriai. Jos pradėjo gaišti", – apgailestavo pašnekovas.

Aplinkosaugininkas patvirtino, kad nugaišusių žuvų gali būti keliasdešimt kilogramų.

Į Garliavą atvykusios avarinės tarnybos iš karto ėmėsi ieškoti tikslios kanalizacijos trasos vietos, kuri užsikimšo.

"Prieš 20 minučių kalbėjau su specialistais, kurie informavo, kad nuotekos iš šulinio vis dar bėga, nes niekaip nepavyksta rasti taršos šaltinio", – vakar pavakarę teigė G. Markauskas.

Jo teigimu, valyti užteršto tvenkinio neketinama, nes į jį įteka upelio vanduo, todėl pamažu vanduo turėtų savaime išsivalyti.

"Juk neišleisime tvenkinio vandens ir naujo nepripilsime", – dėstė specialistas.

Jis neatmetė tikimybės, kad tvenkinyje gali tekti iš naujo užveisti žuvis.

Specialistai jau paėmė pirmuosius užteršto tvenkinio vandens mėginius – po kurio laiko ketinama juos pakartoti.

Suskaičiavus nugaišusias žuvis ir nustačius vandens užterštumo lygį, bus įvertinta aplinkai padaryta žala, kurią privalės atlyginti avarijos kaltininkai arba įrenginio (nuotekų transportavimo trasos) savininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių