Buvęs disidentas A. Terleckas gaus VU atminties diplomą

  • Teksto dydis:

Vienam aktyviausių sovietinės okupacijos rezistencijos dalyvių, Laisvės premijos laureatui 92 metų Antanui Terleckui penktadienį bus įteiktas simbolinis Vilniaus universiteto (VU) atminties diplomas.

Diplomas bus įteikiamas Vilniuje esančiuose specialiuose socialinės globos namuose „Tremtinių namai”.

1954 metais A. Terleckas baigė VU Ekonomikos mokslų fakultetą, po dešimties metų vėl buvo  įstojęs į Istorijos-filologijos fakulteto neakivaizdinį skyrių, bet dėl politiškai neįtikusio diplominio darbo studijų baigti jam neleista, pranešė VU.

Anot VU pranešimo, tuomet baigdamas studijas, A. Terleckas buvo išlaikęs 31 egzaminą ir programą įvykdė, bet parašytas diplominis darbas neįtiko politiškai.

Oficialiai VU rektoriaus įsakyme nurodyta: „Išbraukti […] kaip neatvykusio į diplominio darbo gynimą arba valstyb. egzam. laikymą.“

Atminties diplomai yra VU iniciatyvos „Grįžtanti atmintis“ dalis. Ja siekiama prisiminti ir pagerbti VU bendruomenės narius, studentus ir darbuotojus, kurie dėl totalitarinių režimų veiksmų ar vietos žmonių kolaboravimo buvo pašalinti iš VU ir neteko galimybės baigti studijas ir įgyti išsilavinimą, tęsti mokslinius tyrimus, pedagoginę ar kitą su VU susijusią veiklą.

A. Terleckas buvo vienas iš aktyviausių disidentų sovietinės okupacijos metais, 1978 metais su bendražygiais jis įsteigė Lietuvos laisvės lygą. Dėl savo veiklos A. Terleckas yra kalėjęs Sibiro lageriuose, Urale, kalėjime Vilniuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

alfune manrodosi kad jis pavojingesnis negu as nes mane 198

alfune  manrodosi kad jis pavojingesnis negu as nes mane 198 portretas
alfune

?

? portretas
Blaivus protas niekur nesikišti?

???

??? portretas
Ir tai viskas ką mūsų valstybė gali duoti šiam žmogui? Atminties diplomas, - kaip graudžiai liūdna .
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių