A.Siaurusevičius išteisintas dėl fotografo sumušimo

Vilniaus 1-osios apylinkės teismas penktadienį išteisino Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) generalinį direktorių Audrių Siaurusevičių dėl fotografo Irmanto Sidarevičiaus sumušimo.

Dėl to kaltas pats I.Sidarevičius iškart po įvykio nesikreipęs į medikus ir apie sužalojimus neinformavęs policijos pareigūnų. Teismo nuomone, kai kurie nukentėjusiojo teiginiai prieštarauja liudytojų parodymams, todėl apkaltinamasis nuosprendis negali būti grindžiamas abejotinomis aplinkybėmis.

Šis teismo sprendimas gali būti per 20 dienų apskųstas Vilniaus apygardos teismui.

I.Sidarevičius privataus kaltinimo į teismą kreipėsi tik praėjus daugiau nei pusmečiui po skandalingosios Seimo rinkimų nakties viešbutyje „Naujasis Vilnius“. Jis kaltino A.Siaurusevičių pernai spalio 13-osios naktį jį nesunkiai sužalojus ir bandė prisiteisti 80 tūkst. litų.

Vis dėlto taškas garsiojoje elektros skydinės byloje dar nepadėtas. A.Siaurusevičius teismui taip pat yra padavęs ieškinį, kuriame I.Sidarevičių ir jo kolegą Valdą Kopūstą kaltina taip pat nesunkiu sveikatos sutrikdymu.

Lietuvos radijo ir televizijos generalinis direktorius į incidentą pateko pernai spalio 13-osios naktį viešbutyje "Naujasis Vilnius", kur tuo metu buvo įsikūręs Socialdemokratų partijos Seimo rinkimų štabas.

Po vidurnakčio į viešbutį atvykęs, kaip manoma, neblaivus LRT vadovas supainiojo duris ir pateko į elektros skydinę. Čia jį užklupo žurnalistai. Jiems pamėginus atidaryti skydinės duris ir nufotografuoti, kas vyksta viduje, anot fotografo, A.Siaurusevičius iš I.Sidarevičiaus atėmė fotoaparatą ir išstūmė jį pro duris.

Fotografas, teigdamas, jog nukentėjo nuo LRT vadovo, į viešbutį iškvietė policijos pareigūnus ir parašė pareiškimą prašydamas patikrinti LRT vadovo blaivumą.

Atvykę policijos pareigūnai po kelių valandų išsivežė LRT vadovą į Vilniaus miesto 1-ąjį policijos komisariatą.

Spalio 14 dieną LRT taryba nusprendė, kad į incidentą įsivėlęs A.Siaurusevičius gali toliau vadovauti nacionaliniam transliuotojui ir pareiškė jam griežtą papeikimą.


Šiame straipsnyje: Siurusevičiusišteisintas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių