Vilniuje vykstančiame festivalyje lankytojai gaivinasi mėsainiais su ledais Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniuje vykstančiame festivalyje lankytojai gaivinasi mėsainiais su ledais

2015-08-06 21:14
Vilniuje vykstančiame festivalyje lankytojai gaivinasi mėsainiais su ledais
Vilniuje vykstančiame festivalyje lankytojai gaivinasi mėsainiais su ledais / Scanpix nuotr.

Pirmą kartą Lietuvoje vykstantis „Vilnius Burger Fest“ vilioja ne tik klasikiniais, bet ir daug kam neįprastais „burgeriais“. Vienas tokių – vasariškas ledų „burgeris“.

Ledų „burgerį“ į Lietuvą atvežė Vaidotas Vyšniauskas ir Justina Kunickaitė. Apie tokį „burgerį“ pirmą kartą jie išgirdo keliaudami po Italiją, Siciliją.

„Mes pagalvojome, koks turėtų būti jausmas įsidėjus ledų su bandele į burną. Klausiau pažįstamų Italijoje, kaip, ar skanu? Ir jie mane patikino, kad skanu. Kiti ten valgo juos pusryčiams. Tada pabandėme ir atsivežėme juos į Lietuvą. Taigi ieškojome tinkamo produkto šiems „biurgeriams“ pristatyti ir pasitaikė „biurgerių“ šventė. Jeigu ne rimtai, tai bent juokais žmonės priims šitą dalyką“, – sakė J. Kunickaitė.

„Gelato ledų burgerį“ lankytojai vertina teigiamai. „Visi nustemba, nes iš vaizdo žmonės nesitiki gero skonio. Bandelė atrodo įprastai, kaip paprasto „burgerio“ bandelė. Tačiau ji yra pieniška, šiek tiek saldesnė. Jį labai patogu valgyti, nes gali laikyti rankose, niekas nekrinta“, – pasakojo „burgerių“ gamintoja.

Visi dalyviai gamina po vieną klasikinį ir vieną ypatingą, dalyvį garsinantį gaminį. Vieni svečiai ragauja klasikinio jautienos „burgerio“, kiti – rūkytuose pipiruose marinuoto meksikietiško „burgerio“.

Dar vienas daugeliui neįprastas festivalio valgis – „Horse burgeris“ su arkliena. „Arkliena visiems labai neįprasta, o mes mėgstame šokiruoti žmones“, – sako įdomų „burgerį“ siūlanti Giedrė Dėnienė.

Tiesa, „Horse burgeris“ Lietuvoje jau nebėra visai nauja. Prieš trejus metus gyvavęs, tačiau iš meniu išnykęs gaminys šiemet vėl grįžo. „Dabar žmonės reaguoja paprasčiau, negu anksčiau. Pagaliau pripažįsta šią naujovę. Arkliena kaip mėsa yra liesesnė, ji sveika, ją net rekomenduoja vaikams“, – drąsino paragauti G. Dėnieniė.

Ketvirtadienį vykusio festivalio organizatorius Žilvinas Stumbras idėją brandino ilgai ir džiaugiasi, kad pagaliau ji virto šia švente. „Pastebėjau, kad miestiečiams patinka maisto parkai, maisto šventės, tai, manome, kad pas mus turėtų būti smagu“, – dar šventei neprasidėjus sakė festivalio idėjos autorius.

Festivalio tikslas – tikro „burgerio“ populiarinimas. „Kalbu ne apie greit paruošiamą, stereotipinį „burgerį“, bet apie tokį, kuris pagamintas iš kokybiškų maisto produktų ir tikrų daržovių. Norėtųsi, kad žmonės į „burgerį“ žiūrėtų ne kaip į greito maisto variantą, bet kaip į pilnavertį maistą.“ , – sakė Ž. Stumbras.

Šventės organizatorius ilgą laiką gyveno Amerikoje ir ten dalyvavo ne viename tokiame festivalyje, tačiau Lietuvoje jis nekartoja už Atlanto matyto vaizdo. „Mes nesistengiame atkartoti. Norime padaryti savitą, vietinę šventę“, – pasakojo entuziastas.

Anot šventės organizatoriaus, į „Vilnius Burger Fest“ sukviestos geriausios miesto „burgerinės“, o kitais metais Vilnius turėtų sulaukti ir svečių iš Kauno.

Dar neapsilankiusiems nevertėtų nusiminti, mat jei nepristigs „burgerių“, festivalis tęsis iki 23:00. Dalyviai laukia svečių Lietuvos teatro, kino ir muzikos muziejaus kieme (Vilniaus g. 41).

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų