Vilniuje – skulptorius R. Milkinto jubiliejinė paroda „1 mm turi reikšmės“

Vilniuje, galerijoje (AV17), ketvirtadienį atidaroma skulptoriaus Rimanto Milkinto jubiliejinė paroda „1 mm turi reikšmės“. Joje bus pristatomas ir autoriaus kūrybos katalogas.

25-erių metų kūrybos jubiliejų švenčiantis R. Milkintas galerijoje pristatys naujausius skulptūrinius objektus bei instaliacijas, kurios buvo sukurtos pastaraisiais metais bei atitinkamai atspindi šio periodo jausenas ir nuotaikas.

„Šiuos metus tikriausiai būtų galima pavadinti apmąstymų metais. Jie man išpuolė labai intensyvūs ir pilni išgyvenimų, todėl šiuo metu tarytum kaupiu duomenų banką kuriamiems darbams. Pastebėjau, jog vis sunkiau tampa ilgesnį laiką susitelkti ties vienu dalyku. Nors dabar gal būtų ir neįprasta apsistoti ties vienu dalyku, šiandieninis gyvenimo ritmas diktuoja savo sąlygas ir aš jas priimu“ – pasakoja skulptorius R. Milkintas.

„Paroda (AV17) galerijoje – 2020 metų refleksija. Šie metai išskirtiniai, tiek dėl bendros situacijos, tiek dėl asmeninių išgyvenimų. Darydamas parodą bandysiu atsispirti nuo jau plėtotų temų ir judėti toliau. Parodos pavadinimas „1 mm turi reikšmės“ taikliai įvardija pastarąjį laiką, o apie atstumus ir įvairias ribas jau ilgą laiką mąstau įvairiais aspektais“, – sako autorius.

Galerijos pranešime skelbiama, kad parodos atidarymo metu bus pristatomas ir naujai išleistas ilgametės R. Milkinto kūrybos katalogas. Jame – žymių Lietuvos dailėtyrininkų – Ramintos Jurėnaitės ir Karolinos Tomkevičiūtės tekstai apie skulptorių bei autoriaus kūrinių reprodukcijos, kurios aprėpia menininko kūrybos laikotarpį nuo studijų laikų Telšiuose bei Vilniuje iki šių dienų. R. Milkinto kūrybos retrospektyva spalio 28 d. taip pat bus pristatyta ir parodoje „Dabarties jungtys“ VDA Telšių galerijoje.

Galerijos (AV17) direktorė Kristina Mizgirytė skulptorių R. Milkintą apibūdina kaip nuoseklų ir itin kruopštų menininką.

„Rimantas savo kūryboje didelį dėmesį skiria kūrinio formai ir medžiagiškumui, todėl jis neretai lyginamas su Lietuvos ir užsienio modernizmo klasikais. Jis ypatingai vertina medžiagų fizikines savybes: tvirtumą, lankstumą, trapumą, o tai jautriai gretina su asmenine patirtimi. Rimanto kūriniai paveikūs savo itin kruopščiai apgalvota ir apipavidalinta forma, nesvarbu, ar skulptūra yra skirta laukui, ar galerijos erdvėms. Todėl ypatingai džiaugiuosi, jog šie metai autoriui – ypač aktyvūs“, – sako ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių