Vilniuje – M. Levickio albumo pristatymo koncertas: tikiuosi klausytojus nukelti į kitokią realybę

  • Teksto dydis:

Praėjusių metų vasarą savo gerbėjams dovanojęs nepamirštamą koncertą Vilniaus universiteto didžiajame kieme, akordeono virtuozas Martynas Levickis pasirodymą čia surengs ir šiemet. Liepos 11 dieną koncerte po atviru dangumi akordeonininkas pristatys savo naujausią albumą „Vivaldi: The Four Seasons“.

Vilniaus universitete M. Levickis klausytojams atskleis savąją Antonio Vivaldi kūrinio „Keturi metų laikai“ interpretaciją. Sausio mėnesį debiutine muzikanto vinilo plokštele išleistas kūrinys yra pirmoji pasaulyje šio legendinio baroko kompozitoriaus opuso aranžuotė klavišiniam akordeonui ir styginiam orkestrui.

„Metų laikus“ akordeonininkas Lietuvoje sugros pirmą kartą nuo 2017 metų, o ant scenos prie jo prisijungs ir visą ciklą kartu atliks ir 15 muzikantų styginių ansamblis „Mikroorkéstra“. Pasirodymo svečių laukia ir daugiau kūrinių, kuriuos klausytojams ruošia jaunatviškas muzikantų kolektyvas.

„Didelis džiaugsmas turėti galimybę groti scenoje ir dalintis muzika su gyvais žmonėmis publikoje. Kažkada toks sakinys būtų skambėjęs siurrealistiškai, dabar kiekviena galimybė koncertuoti yra išskirtinės vertės“, – džiaugiasi M. Levickis.

„Jaučiu dėkingumą ir laimę galėdamas pakviesti klausytojus į koncertą ir vėl sugrįžti prie Vivaldi „Metų laikų“, muzikinę metų karuselę apsukti Vilniaus ir Lietuvos klausytojams ir gal nukelti juos į kitokią realybę – be pandemijos, karų ar ekonominių negandų. Tikiu, kad tai bus įsimintinas vakaras!”

M. Levickis džiaugiasi galimybe ištrūkti iš karantininės rutinos, todėl vienam savo pirmųjų susitikimų su klausytojais šią vasarą paruošė ypatingą programą. Klasikinės muzikos šedevras „Keturi metų laikai”, kuriuos sudaro koncertai „Ruduo“, „Žiema“, „Pavasaris“ ir „Vasara“ – M. Levickiui asmeniškai svarbus kūrinys.

Pirmą kartą prie šio ciklo prisilietęs dar 2006 metais ir iš pradžių interpretavęs „Metų laikų“ „Žiemos“ dalį, 2015 metais akordeonininkas pasiryžo sukurti aranžuotę visam Vivaldi „Metų laikų“ ciklui. 2020 metų gruodį vinilo plokštele, CD ir skaitmeniniu formatu išleistame albume – įprasminta per 15 metų trukusi akordeoninko muzikinė kelionė su šiuo legendiniu opusu.

M. Levickio aranžuoti „,Metų laikai“ išsiskiria drąsia interpretacija, kuriai netrūksta netradicinių sprendimų, gyvybės, polėkio ir gaivališkumo, tad energingas Vivaldi koncertas įgyja jaunatviško gūsio ir dar daugiau laisvumo.

Naujausio M. Levickio albumo „Vivaldi: The Four Seasons“ inauguracinis koncertas Vilniaus universiteto Didžiajame kieme įvyks liepos 11 dieną, penktadienį. Liepos 12 dieną, toje pačioje erdvėje sostinėje koncertuos ir savo naują albumą „Džiaze tik merginos“ neseniai išleidę „Biplan“. Čia vilniečių roko grupė pristatys naują džiazinę programą, kurią atliks kartu su dainininke Karina Krysko. Abiejų koncertų bilietus platina bilietai.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių