Šeštadienį – jubiliejinis šokio festivalis „Ant stogo“

Šeštadienį Lietuvos vaikų ir jaunimo centre Vilniuje vyks jubiliejinis dešimtasis šokio festivalis „Ant stogo“. Didžiojoje LVJC scenoje pasirodys per 1000 jaunųjų šokėjų iš visos Lietuvos kultūros ar laisvalaikio centrų, šokio studijų bendrojo lavinimo mokyklų. Nuo 11.00 val. prasideda jaunesniųjų dalyvių (iki 9 m.) šokio kompozicijų konkursas, o 16.00–19.00 val. sceną ir žiūrovų dėmesį valdys vyresniųjų (iki 19 m.) šokėjų grupės. 

„Vaikai mėgsta šokti, nepaisant lengvo jaudulio jiems patinka pasirodyti scenoje ir būti įvertintiems už savo pasiekimus. Jau dešimtį metų gyvuojantis, augantis ir kaskart pasiūlantis ką nors naujo mažųjų šokėjų festivalis „Ant stogo“ puikus to įrodymas, – pasakoja Vilma Smaliukienė, festivalio organizatorė. – Viena iš šių metų naujienų yra tai, kad jaunieji šokėjai iš salėje susirinkusių žiūrovų galės patys pasirinkti keletą komisijos narių, nepabūgusių scenoje pademonstruoti savo šokio gabumų, kompozicijos, choreografijos išmanymo“.

Šokio kompozicijas vertins ir patarimus dalins taip pat ir profesionalūs šokėjai, choreografai bei šokio pedagogai: Rima Panuškytė – Kauno valstybinio muzikinio teatro baleto šokėja-solistė, televizijos projekto „Tu gali šokti” dalyvė, Vytautas Mackonis – profesionalus šokėjas, šokių treneris, Rugilė Dailidaitė – šokėja, choreografė, trenerė, studijos RE_D įkūrėja, Airidas Šešetas – šokėjas, TV projekto „Tu gali šokti“ prizininkas ir  Nerilė Senulytė – šokėja, LNK projekto „Kviečiu šokti“ dalyvė.

Festivalio organizatoriai – Vilma Smaliukienė, Lietuvos vaikų ir jaunimo centro renginių ir projektų skyriaus vadovė ir Mantas Svirskys, TV projektų „Auksinis balsas“, „Romeo ir Džiuljeta“, „Kviečiu šokti“, „Pažadinta aistra“ choreografas.

Vieta:  Lietuvos vaikų ir jaunimo centras, Vilnius, Konstitucijos pr. 25. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių