Senosios muzikos festivalyje – M. de Servanteso įkvėpta ispanų programa

  • Teksto dydis:

Garsaus ispanų violončelininko Josetxu Obregon suburtas ispanų ansamblis „La Ritirata“ festivalyje „Banchetto Musicale“ pristatys programą, įkvėptą šiemet minimų 400-ųjų Migelio de Servanteso mirties metinių.

Juk visi žino pasaulinės literatūros šedevru laikomą jo „Don Kichotą“! Liūdnojo vaizdo riteris ne tik yra tapęs idealisto archetipu, bet ir yra įkvėpęs ne vieną Servanteso amžininką ar jau vėliau gyvenusį menininką pavaizduoti jo nuotykius. Ne išimtis ir Baroko epochos kompozitoriai. Šio koncerto programoje – ne vienas hidalgo gyvenimo epizodas. Greta Telemanno ir Delalando instrumentinės muzikos, klausytojai galės išgirsti pastarojoje kolektyvo išleistoje kompaktinėje plokštelėje įrašytus šokius iš mažai žinomų Antonio Caldaros operų pagal M. de Servantesą. 

Ansamblis yra pasivadinęs Ispanijoje sukurto Boccerini kvinteto finalo pavadinimu. Todėl jo repertuare – ne vien visų Europos kraštų barokinė muzika, bet ir kompozitorių klasikų opusai.

Muzikantai yra koncertavę Prancūzijoje, Italijoje, Kinijoje, Japonijoje, Meksikoje, Čilėje, Kosta Rikoje, Bolivijoje ir t.t. „La Ritirata“ yra vienintelis ispanų ansamblis, Europos mastu atrinktas pirmajai 2010 m. REMA (Europos senosios muzikos tinklo) Didžiajai perklausai.

Ansamblis yra išleidęs ne vieną albumą ir susilaukęs labai palankios kritikos įvairiuose Ispanijos leidiniuose. Du kartus jų albumai buvo pelnę „Rekomenduojamos kompaktinės plokštelės“ ir „Išskirtinės mėnesio kompaktinės plokštelės“ titulus žurnale „Scherzo“.

Koncertas vyks rugsėjo 19 d., pirmadienį, 19 val., Valdovų rūmuose, Katedros a. 4, Vilniuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių