Per moksleivių atostogas Vilniuje laukia daugybė veiklų – nuo spektaklių iki orientacinių žaidimų

  • Teksto dydis:

Jau visai netrukus Lietuvoje prasidės moksleivių rudens atostogos – daugiau nei savaitę truksianti pertrauka nuo mokslų. Šį laiką šalies sostinė siūlo vaikams ir jų tėvams iš visos Lietuvos praleisti aktyviai – Vilniuje nuo spalio 30 d. iki lapkričio 9 d. vyks įvairaus amžiaus vaikams skirtos veiklos ir pramogos. Tarp jų – spektakliai, ekskursijos, orientaciniai žaidimai, parodos ir kiti nepamirštamus įspūdžius žadantys įvykiai.

Tiems, kurie iki šiol nesuplanavo veiklos per artėjančias moksleivių atostogas, Vilnius turi puikią išeitį – jau šį savaitgalį mieste prasidės įvairaus amžiaus vaikams ir jų tėvams skirtos pramogos. Nuo savaitgalio prieš Vėlines, iki lapkričio 9 dienos sostinės moksleiviai bei į Vilnių pasisvečiuoti atvykusios šeimos kviečiamos sudalyvauti daugybėje veiklų, kurių sąrašas nugulė specialiai sukurtoje oficialios Vilniaus miesto turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ svetainėje .

Tarp per moksleivių atostogas Vilniuje vyksiančių pramogų – spektakliai su pamėgtais personažais mažiesiems, pažintis su paveldo objektais ir senaisiais amatais, orientaciniai žaidimai, stovyklos, aktyvi veikla gryname ore. Kai kurios iš moksleiviams skirtų pramogų – visiškai nemokamos.

Aktyvus laisvalaikis lauke

Vilnius kviečia moksleivius atostogas leisti taip pat ir lauke ir pasimėgauti spalvotu rudeniu. Sostinėje vaikams parengti specialūs maršrutai „Išeik į kiemą“, kurie skatina pasivaikščioti Naujamiestyje, Žvėryne, Užupyje ir Paupyje. Vaikams taip pat paruošti ir kiti smagūs žemėlapiai, kuriuos galima paimti Turistų informacijos centre, Pilies g. 2. Be to, vaikai galės sudalyvauti specialioje loterijoje ir laimėti dovanų – bilietų į muziejus.

Organizatorių nuotr.

Aktyviai laisvalaikį leisti lauke su visa šeima bus galima ir išbandant kitas pramogas. Sostinėje galima išbandyti laipiojimo medžiais pramogą – nuotykių parkas „Uno park“ siūlo įveikti įvairaus sudėtingumo trasas gryname ore. Pradinių klasių moksleivius laiką lauke ir kitas pramogas suderinti pakvies dienos stovykla „Planetos lobių sargybinis“. Čia vaikai dalyvaus tvarios mados dirbtuvėse, bus supažindinami su ekologija, gamta ir gyvūnija.

Pažintis su istorija ir amatais

Vyresnių klasių moksleiviai sostinėje galės leistis į pažinimo kelionę – vyks įvairios nemokamos ekskursijos, senųjų amatų pamokos ir net specialus pažintinis komandinis orientacinis žaidimas „Pasaulio paveldo miesto istorijos“. Pastarasis sostinėje bus organizuojamas lapkričio 5 d. ir pakvies leistis į nuotykius su visa šeima. Žaidimo dalyviams reikės atlikti smagias užduotis, keliauti įdomius faktus slepiančiais miesto maršrutais, dairantis po į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą įtrauktus objektus. Renginio dalyvių lauks specialūs prizai ir diplomai. Kitas orientacinis žaidimas visai šeimai kviečia apsilankyti šaltojo karo laikų slėptuvėje-bunkeryje ir patyrinėti slėptuvės įrangos veikimą.

Organizatorių nuotr.

Geriau pažinti sostinę vyresniųjų klasių moksleiviai ir jų mokytojai galės ir nemokamoje ekskursijoje Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje ir Pranciškonų vienuolyne, vyksiančioje lapkričio 4 dieną. Joje bus galima pasinaudoti išskirtine proga pasivaikščioti po šiuo metu restauruojamą Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčią ir Pranciškonų vienuolyną bei ten vykstančius darbus pamatyti kitomis akimis.

Rankdarbius mėgstantys moksleiviai Vilniuje galės susipažinti su senoviniais amatais – vyks nemokamos lininių maišelių dekoravimo, keramikos, emalio technikos pamokos, taip pat bus galima sužinoti, kaip senovėje baltai gamino stiklo karoliukus ar patiems išmokti pasigaminti muilą.

Laukia parodos ir spektakliai

Rudens atostogas vilniečiai ir miesto svečiai galės leisti apsilankydami viename iš sostinėje vyksiančių spektaklių ir parodų. Visų amžių vaikų spalio 30 d. – lapkričio 7 d. laukia MO muziejaus paroda „Ežeras pilnas žvaigždžių“. Unikalioje parodoje vaikai galės išbandyti ir atrasti interaktyvius objektus bei patys imtis kūrybos. Paroda kviečia ją patirti visomis juslėmis, naujomis spalvomis pamatyti gamtą. Vaikų taip pat laukia ir patyriminiai žaidimai, improvizacijos bei eksperimentai.

Organizatorių nuotr.

Tarp Vilniuje mažiesiems skirtų spektaklių – spalio 31 d. 12 val. Raganiukės teatre vyksiantis muzikinis spektaklis „Pifo nuotykiai“. Šuo Pifas – visame pasaulyje vaikų pamėgtas personažas, šįkart pamokysiantis spręsti įvairius iššūkius. Vaikai kviečiami į spektaklį atsinešti mylimą pliušinį šuniuką.

Sostinėje jaunesnio ir pradinės mokyklos amžiaus vaikai ir jų tėveliai galės išvysti ir kitus spektaklius. Žiūrovų lapkričio 6 d. Raganiukės teatre nuskambės muzikinis spektaklis apie berniuką Beną ir jo senelę „Močiutė plėšikė“, o lapkričio 7 d. Valstybiniame jaunimo teatre lauks pagal garsiąją Astridos Lindgren knygą „Broliai Liūtaširdžiai“ pastatytas spektaklis.

Įvairaus amžiaus moksleivių per rudens atostogas Vilniuje lauks ir daugybė kitų veiklų bei užsiėmimų – šiurpios, tačiau smagios Helovino patirtys, muziejų ekspozicijos ir kiti renginiai. Visą atostogų programą galima rasti specialiame „Go Vilnius“ svetainės polapyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių