Lietuvos nacionalinis dramos teatras atleido O. Koršunovą

  • Teksto dydis:

Lietuvos nacionalinis dramos teatras (LNDT) ketvirtadienį pranešė iš pareigų atleidęs meno vadovą Oskarą Koršunovą.

Anot pranešimo, tokiam administracijos sprendimui įtakos turėjo aplaidus tiesioginių meno vadovo pareigų vykdymas bei sistemingos pravaikštos.

„Apgailestaujame, kad tenka žengti šį žingsnį, bet toleruoti nuolatinių darbinės drausmės pažeidimų nebegalime. Bendravome su režisieriumi, kurį laiką tikėjomės pokyčio, deja, teigiamo rezultato nesulaukėme“, – pranešime sakė LNDT generalinis direktorius Martynas Budraitis.

LNDT kiek anksčiau atšaukė planuotą O. Koršunovo premjerą pagal H. Ibseno pjesę „Laukinė antis“, ji turėjo įvykti 2023 m. sausio mėnesį. Tai padaryta įvertinus faktą, jog O. Koršunovas dalyvavo tik pirminiuose pjesės skaitymuose, vėliau nebelankė suplanuotų repeticijų ir nepateikė tokio elgesio paaiškinimo.

Į spektaklį „Laukinė antis“ bilietus įsigijusiems žiūrovams buvo išsiųsta informacija apie spektaklio atšaukimą su pasiūlymu įsigyti bilietus į kitą teatro rodomą spektaklį.

O. Koršunovas LNDT meno vadovu tapo pernai vasarį.

Šių metų kovo mėnesį teatro vadovybė jau svarstė jį atleisti iš pareigų, nes O. Koršunovas neblaivus pasirodė LRT laidos „Performansas“ metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
ir neliks teatro arba liks tik sienos be žiūrovų ................galės lėles ''ale Martynas'' tampyt už virvučių

Įvykių stebėtoja

Įvykių  stebėtoja portretas
''Kitoks teatras'' , vadovas su Hyundai ir su Mercedes , irgi pagerdavo pas mus socialiniam būste Sukilėlių 89. Dabar blaivas .

Robis

Robis portretas
Pagaliau pasipūtusiam ir visiškai nusigėrusiam povui - gera pamoka. Turi savo OKT teatrą, stato pasauliuose spektaklius - neprapuls. Jeigu nustos gerti. Jei ne - pabaiga aiški. O kad per jį aktoriai enčia - niekam nerūpi?
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių