Kritikos sulaukęs Rusijos pianistas N. Luganskis Vilniuje nekoncertuos dėl traumos

Kritikos dėl koncertų okupuotoje Ukrainos Donecko srityje sulaukęs Rusijos pianistas Nikolajus Luganskis Vilniuje atšaukia pasirodymą dėl traumos, skelbia LRT radijas ir naujienų portalas.

„Koncertas įvyks būtinai. Jam alkūnės sausgyslė įplyšo. N. Luganskis man vakar skambino. Jis nieko nežinojo apie mūsų peripetijas. Jam penktadienį darys operaciją, jis pusantro mėnesio negalės koncertuoti. Tikiuosi, kad bus aiškūs kriterijai iki to laiko, o gal mes pirmoji šalis būsime, kuri iš Rusijos atlikėjų neįsileidžia. Man atrodo tai labai keistai. Tikrai jis apie Lietuvą visada labai gražiai kalbėdavo. Mes seni pažįstami“, – trečiadienį lrt.lt kalbėjo Valstybinio simfoninio orkestro vadovas Gintaras Rinkevičius.

Trečiadienį devynios visuomeninės organizacijos paragino koncertų rengėjų į Lietuvą nekviesti Rusijos agresiją Ukrainoje pateisinančių atlikėjų, tarp jų – ir N. Luganskio, prieš kelerius metus koncertavusio vadinamojoje liaudies respublikoje asmeniniu šios Ukrainos teritorijos okupacinio režimo vadovo Aleksandro Zacharčenkos kvietimu. Dar vienas koncertas Donecke planuotas šį spalį.

Lietuvoje N. Luganskio pasirodymas turėjo vykti savaitgalį Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje, koncertą organizavo Valstybinis simfoninis orkestras.

Kultūros ministras Simonas Kairys antradienį pažadėjo su koncertinių įstaigų vadovais aptarti, kaip parenkami į Lietuvą koncertuoti kviečiami solistai.

Ukrainos kariuomenė su prorusiškais separatistais rytinėse Donecko ir Luhansko srityse kovoja nuo 2014 metų. Konfliktas kilo po tų metų kovą Rusijos įvykdytos Krymo pusiasalio aneksijos ir jau pareikalavo per 13 tūkst. gyvybių.

Šių metų gegužę Seimas priėmė Užsieniečių teisinės padėties įstatymo pataisas, kad į Lietuvoje nepageidaujamų asmenų sąrašą įrašomi tie, kas viešai reiškė paramą užsienio valstybės vykdomai agresyviai ir tarptautinę teisę pažeidžiančiai politikai.

Ši pataisa parengta, kai paaiškėjo, kad Kultūros taryba skyrė subsidijų už neįvykusius ar perkeltus kultūros renginius bendrovėms, planavusioms Rusijos atlikėjų Filipo Kirkorovo ir Michailo Šufutinskio koncertus.

Sausio 19 dieną Migracijos departamentas Užsienio reikalų ministerijos prašymu įtraukė Rusijos atlikėją F. Kirkorovą į nepageidaujamų asmenų sąrašą Lietuvoje už Krymo okupacijos pateisinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
dar iš nesusipykusių kaimynų liko Lenkija, tai Užsienio reikalų ministerijai liko darbo

Anonimas

Anonimas portretas
Broileris su šaika tegul jums pakudakuoja - va ir bus koncertas ..

menesis

menesis portretas
Jo jo, ranką susižeidė. Tą patį trečiadienio vakarą atidarinėjo Riazanės Filharmonijos sezoną. Tai kuris čia melagis - Luganskis ar Rinkevičius?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių