Gazos Ruožo civilinė gynyba: per Izraelio smūgį mokyklos komplekse žuvo dešimt žmonių

  • Teksto dydis:

Gazos Ruožo civilinės gynybos agentūra pranešė, kad per Izraelio smūgį Gazos mieste esančiame mokyklos komplekse šeštadienį žuvo mažiausiai dešimt žmonių.

„Dėl Izraelio bombardavimo Hamamos mokykloje žuvo dešimt kankinių ir keli buvo sužeisti“, – naujienų agentūrai AFP pareiškė agentūros atstovas Mahmudas Bassalis (Mahmudas Basalis).

Izraelio kariuomenė patvirtino smūgį, pareiškusi, kad smogė „Hamas“ valdymo ir kontrolės centrui, esančiam komplekse.

M. Bassalis sakė, kad šiame komplekse buvo radę prieglobstį palestiniečiai, priversti išvykti iš savo namų per Izraelio ir „Hamas“ teroristų karą.

Izraelio kariuomenė savo ruožtu teigė, kad „Hamas“ teroristai naudojo šį kompleksą ginklams gaminti, ir pridūrė, kad tai buvo „Hamas“ teroristų slėptuvė“.

Izraelio kariuomenė ne kartą kaltino „Hamas“, kad ji naudoja civilinius objektus kaip vadovavimo ir kontrolės centrus arba savo vadų ir kovotojų slėptuves. Palestiniečių kovotojų grupuotė kaltinimus neigia.

Karas Gazos Ruože prasidėjo po to, kai „Hamas“ teroristai spalio 7-ąją užpuolė Izraelį. Per tą išpuolį, oficialiais Izraelio duomenimis pagrįstais AFP skaičiavimais, žuvo 1197 žmonės, daugiausia civiliai.

Kovotojai taip pat paėmė į nelaisvę 251 žmogų, iš kurių 111 vis dar laikomi įkaitais Gazos Ruože, įskaitant 39, kurie, kariuomenės teigimu, yra žuvę.

Pasak „Hamas“ valdomos teritorijos sveikatos apsaugos ministerijos, per Izraelio karinę kampaniją žuvo mažiausiai 39 550 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
mažai bandytu žūvo.

Anonimas

Anonimas portretas
Oi sulauks žydų fašistai nupjautų įkaitų galvų. Nenustebsiu.

Prakeikti

Prakeikti  portretas
Žydų okupantai ir teroristai žudo nekaltus Palestinos žmones moteris ir vaikus, kruvini žudikai gaila kad Adolfas Hitleris neatliko savo darbo iki galo
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių