Festivalis „Jaunas kaip Vilnius“ kviečia pradėti minėti sostinės 700 metų jubiliejų

Vilniuje pirmadienį vyks festivalis „Jaunas kaip Vilnius“, kuris kviečia pradėti minėti būsimą sostinės 700 metų jubiliejų.

Kaip skelbia miesto turizmo ir verslo plėtros agentūra „Go Vilnius“, liepos 25-ąją, Šv. Kristoforo dieną, Vilnius vienai dienai taps muzikos arena.

„Tai dar ne sostinės jubiliejaus šventimas – kol kas tik įžanga į jį. Bet neabejoju, kad Šv. Kristoforo diena tam itin tinkama – šis festivalis virs miesto ir miestiečių mainais: su miestu ir vieni su kitais keisimės energija, kūryba, originalumu ir požiūriu į aplinką“, – sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Festivalis vyks dviejose zonose – Vilniaus Katedros aikštėje ir Vingio parke. Pokalbių ir bendrystės erdvėje Katedros aikštėje planuojamos diskusijos apie globalias problemas ir miesto ateitį, o Vingio parke – nemokamas koncertas.

Koncertą pradės Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro simfoninis orkestras su solistais Viktorija Miškūnaite, Justina Gringyte, Merūnu Vitulskiu ir Kostu Smoriginu.

Po to rengiamas Lietuvos atlikėjų duetų vakaras: Monika Liu scenoje pasirodys su Egidijumi Sipavičiumi, Samas – su Ieva Narkute, Linas Adomaitis dainuos su Gabriele Vilkickyte ir Vaidas Baumila – su Juste Starinskaite. Sostinėje taip pat koncertuos škotų muzikos žvaigždė Lewis Capaldi (Liujis Kapaldis).

„Džiaugiamės, kad nė karto nekoncertavęs Baltijos šalyse, L. Capaldi savo muzikiniam prisistatymui pasirinko būtent Vilnių. Milijonus gerbėjų visame pasaulyje turintį muzikantą išgirsime sostinės 700 metų jubiliejaus pasitikimui skirtame festivalio koncerte, kuriame visus suvienys muzika“, – sako „Go Vilnius“ vadovė Inga Romanovskienė.

Anot organizatorių, Vilnius pripažintas žaliausia sostine Europoje, todėl norima, kad „Jaunas kaip Vilnius“ festivalis būtų draugiškas aplinkai ir lankytojams. Jo metu bus rūšiuojamos atliekos, kurios vėliau bus perdirbamos, skatinama ekologiška ir tvari maisto produktų ir gėrimų prekyba, mažinamas plastiko vartojimas.

Festivalio Vingio parke metu asmenims, turintiems individualių poreikių, šeimoms su mažais vaikais numatytas laikinas elektrobuso maršrutas nuo Geležinio Vilko gatvės pusės iki Vingio parko estrados. Koncerto metu prie pat scenos bus įrengtos specialios vietos senjorams ir judėjimo negalią turintiems žmonėms.

Liepos 25 dieną temstant renginio partneris Vilniaus TV bokštas bus apšviestas „Jaunas kaip Vilnius“ festivalio spalvomis.

Vilnius kitąmet mini 700 metų jubiliejų, tačiau šventiniai renginiai pradėti jau šiemet. Kaip miestas ir sostinė, pirmą kartą rašytiniuose šaltinuose paminėtas 1323-iųjų sausio 25-ąją Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino rašytame laiške Vakarų Europos krikščionims.

Minėtu laišku pirkliai, kariai, amatininkai, žemdirbiai ir dvasininkai iš viso pasaulio, ypač iš Liubeko, Štralzundo, Brėmeno, Magdeburgo ir Kelno, kviesti atvykti ir apsigyventi Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Wilno nasze

Wilno nasze portretas
Iki 700 metų jubiliejaus dar visi metai.1323-2023m.m.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių