Be bilietėlių važiavusius paauglius sumušė kontrolieriai?

Jeigu paaiškėtų, jog vaizdo įraše iš tikrųjų užfiksuota, kad viešojo transporto kontrolieriai muša du paauglius, tai taptų nesuvokiamo nesivaldymo pavyzdžiu.

Neliko abejingi

Lapkričio 25 d. 20 val. į ligoninę iš Vilniaus, Žirmūnų g., pristatytas ir dėl akies nudegimo paguldytas šešiolikmetis. 20 val. 30 min. į ligoninę pats kreipėsi keturiolikmetis. Jis dėl galvos sumušimo gydomas ambulatoriškai.

Paaugliai paaiškino, kad tą pačią dieną apie 18 val. Vilniuje, Žirmūnų g., juos sumušė viešojo transporto keleivių kontrolieriai.

Neoficialiomis žiniomis, be bilietėlių važiavę paaugliai bandė pabėgti nuo kontrolierių, tuomet vienam jų buvo į akis papurkšta ašarinių dujų, o kitam trenkta per galvą.

Sekmadienio vakarą vykusį incidentą nufilmavo kontrolierių elgesiu besibaisintys, necenzūriškai ant jų šaukiantys ir policiją iškvietę žmonės. Iš šūksnių galima daryti prielaidą, kad filmuoti pradėta kontrolieriams jau galimai pradėjus mušti paauglius. „Kam vaikus mušate?“, - girdisi ir moters riksmas. Incidentą filmuojantys žmonės tegalėjo pro langą stebėti kontrolierius, užsidariusius keleivių kontrolės autobuse.

Vaizdo įrašas pasklido internete. Jame matoma, kad berniukai dengiasi veidus, o vienu metu kontrolierius, priėjęs prie vieno iš vaikų, ima smūgiuoti abiem rankomis.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas

Ar įmonė „Susisiekimo paslaugos“ jau pateikė įvykio paaiškinimą, ir kaip savo elgesį aiškino kontrolieriai, Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas atsakyti dar negalėjo – klausimai susiję su pradėto ikiteisminio tyrimo duomenimis.

Dėl įvykio Vilniaus miesto pirmajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 138 straipsnio 1 dalį, dėl teisinės atsakomybės spręs teismas.

Minėtas straipsnis numato, jog tas, kas sužalojo ar susargdino žmogų, jeigu dėl to nukentėjęs asmuo prarado nedidelę dalį profesinio ar bendro darbingumo arba ilgai sirgo, bet jam nebuvo šio kodekso 135 straipsnio (sunkus sveikatos sutrikdymas) 1 dalyje nurodytų padarinių, baudžiamas laisvės apribojimu arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Nukentėjo ir kontrolierius?

Savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ informavo, kad dėl sekmadienį įvykusio incidento, „kurio metu nukentėjo vienas kontrolės skyriaus darbuotojas ir du paaugliai“, šiuo metu yra atliekamas tyrimas.

„Kol kas neturime visos informacijos apie įvykusį incidentą, dėl to negalime komentuoti šio įvykio. Tačiau, siekdami situaciją išanalizuoti kiek įmanoma detaliau, prašome visų šio įvykio liudininkų, galinčių suteikti išsamesnę informaciją, kreiptis į mus el.p. info@vilniustransport.lt“, – savivaldybės atsiųstame atsakyme portalui 1diena.lt cituojamas „Susisiekimo paslaugų“ direktorius Gintas Bliuvas.

Atsakyme pažymima, kad, jeigu tyrimo metu bus nustatyta, kad dėl įvykusio incidento buvo kalti „Susisiekimo paslaugų“ kontrolieriai, „jiems bus pritaikytos griežčiausios drausminės nuobaudos“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

reikalaujam teisingumo

reikalaujam teisingumo portretas
ir taip aisku,kad kontrolieriai yra zairius,jie tipo,geranoriskai,pirmus meniasius moke su komposteriu,jie labiau lauke,kad galetu nubaust,nes paziurejus,i kaikuriuos kontrolierius matosi,ju veide ziauriumas,ir jiems svarbiausia bet kokia kaina nubaust,elgtis su zmonemis,kaip su sunimis,ar net baisiau,tai juk musu valstybe,kas svarbiausia kuo tuoliau tuo labiau, kontriuolieriai su zmonemis elgiss dar tik blogiau ir ziauriau ,jei nieko valdzia nesiims pamokyt kontrolieriu,o juk dar autobuse kamera,juk turetu policininkai gaut vaizdo irasa,bet kontrolieriai,teisinsis,kad kaskas neto,sugedo,ar dar kas,juk savanoriskiai,jie tikriai neduos,zodziu BAUST KONTROLIERIUS, BAUST KONTROLIERIUS, IR PASALINT TUOS KAS TAIP PASIELGIA IR TUOS KAS DANGSTE,NES PAZEIDE PASALINT JUOS,NES TOKIE DIRT JAU NEGALI KONTROLIERIAIS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! baust visa to autobuso brigada,vienus uz musima,o kitus uz dangstyma,ismest visus tuos

vytas

vytas portretas
Pagal lansbergio pasakyta fraze bus taip vsio zakono ar sumus ar gausi guminiu kulku ar atims pensijas ir kitas ismokas bus vsio zakono

rj

rj portretas
tai juk banditai ginami istatimu
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių