Techninės apžiūros kainas tvirtins LTSA

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį iš esmės pritarė, kad techninės automobilių apžiūros kainas tvirtintų ne Susisiekimo ministerija, o Lietuvos transporto saugos administracija (LTSA). Premjeras sako, kad paslaugos dėl to neturėtų brangti, o susisiekimo ministras pabrėžia, kad ši paslauga dabar yra pigiausia Europoje.

„Ministerija yra politiką formuojanti institucija, todėl siūlome šią funkciją perduoti LTSA (...) Reguliavimas jau nesikeitė ilgus metus ir pagal kainą mūsų techninės apžiūros kaina yra mažiausia Europos Sąjungoje – sudaro 14,5 euro dvejiems metams“, – Vyriausybės pasitarime teigė susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.

„Bet tai nereiškia, kad perduodant tas funkcijas LTSA, kainų dydis padidės maksimalia apimtimi. Tiesiog bus sureguliuotas tas reglamentavimas“, – pridūrė ministras.

Premjeras Saulius Skvernelis pabrėžė, kad techninės apžiūros kainos turi būti aiškiai pagrįstos sąnaudomis.

„Kol kas kalbėti apie tai, kad daug laiko nebuvo keltos kainos, tai, manyčiau, nėra prasmės. Ta kaina patvirtinta, jinai tokia yra ir turėtų būti, kol nebus kitokių duomenų apie patiriamas kitokias sąnaudas atliekant tą procedūrą, kuri yra valstybės vardu atliekama, bet tą daro privatūs subjektai“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Lietuvos techninės apžiūros įmonių asociacijai priklausančių įmonių vadovai antradienį susitiko su su J. Narkevičiumi. Anot jos atstovo spaudai Renaldo Gabarto, techninės apžiūros kainos nebuvo peržiūrėtos penkerius metus, nors per tą laiką įmonių sąnaudos didėjo.

Siūloma, kad nauja tvarka įsigaliotų birželio 1 dieną.

Pasak asociacijos, Latvijoje tokia patikra kainuoja apie 25, Lenkijoje – 23, Estijoje – 40 eurų. Beveik visose senosiose ES šalyse ji kainuoja per 50 eurų, o Vokietijoje – 106 eurus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Avinas

Avinas portretas
TA kainuos 50€. Ir visi mokės nes pasirinkimo nėra. Žmonės suvalgys nepasprings. Ir pinigai nusės pas valdininkų kišenėse. Šitie tranai nieko nesukuria, tik moko daryti pinigus iš oro.

Tomas

Tomas portretas
Na kam lygint su europa pas mus ir pragyvenimo lygis daug zemesnis , masina tai ne prestizas o susisiekimo priemone plesikai truksta zodzuiu

A

A portretas
Cia gerai apgalvotas zingsnis pries rinkimus atsifutbolint save nuo kainos kelimo,nes nemazai daliai rinkeju sis klausimas aktualus,as tai tikrai nepamirsiu siu parazitu.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių