Vyriausybė pritarė siūlymui: mopedų ir lengvųjų keturračių vairuotojų laukia naujovės

Vyriausybė trečiadienį pritarė siūlymui įpareigoti mopedų ir lengvųjų keturračių vairuotojus išlaikyti praktinį egzaminą, tačiau siekia, kad šias transporto priemones vairuotų tik 16 metų sulaukę jaunuoliai.

Siūlymą dėl praktinių egzaminų mopedų ir lengvųjų keturračių vairuotojų pateikė parlamentarė Ligita Girskienė. Jos inicijuotas pataisas Seimas priėmė svarstyti birželio pabaigoje.

Vis tik, anot Vyriausybės, kad teisė vairuoti mopedus ir lengvuosius keturračius motociklus turėtų būti suteikiama nuo 16 metų, o ne 15 metų kaip yra šiuo metu. Tokie pakeitimai numatomi dėl to, jog mopedų ir lengvųjų keturračių vairuotojams, kuriems Kelių eismo taisyklių pažeidimo metu nebuvo sukakę 16 metų, negali būti skiriamos administracinės nuobaudos ar poveikio priemonės.

Teisė vairuoti mopedus ir lengvuosius keturračius motociklus turėtų būti suteikiama nuo 16 metų, o ne 15 metų kaip yra šiuo metu.

 

L. Girskienė taip pat siūlo, kad AM kategorijai būtų taikomi tie patys reikalavimai kaip ir kitoms kategorijoms, tačiau Vyriausybė su tokiu siūlymu nesutiko.

Anot Ministrų kabineto, tokia nuostata sudarytų prielaidą nepilnamečiams įgauti ir pirmus dvejus metus išlaikyti pradedančiojo vairuotojo statusą, o vėliau, įgijus teisę vairuoti kitų kategorijų transporto priemones, vairuoti jas be apribojimų, taikomų pradedantiesiems vairuotojams.

„(...) O tai gali turėti neigiamos įtakos eismo saugumui“, – teigiama Susisiekimo ministerijos parengtoje išvadoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kokiam saugumui?

kokiam saugumui? portretas
Visos avarijos ir nelaimės vairuojant dvirates transporto priemones yra susijusios su tuo, kad jų nepraleidžia kitos transporto priemonės. Išskyrus retus britvininkų greičio atvejus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių