Specialistai pataria, kaip prižiūrėti automobilio stiklus

  • Teksto dydis:

Nors rudenį automobilių stiklai rečiau pažeidžiami akmenukų, atskriejusių iš po priekyje važiuojančių transporto priemonių ratų, tačiau dėl netinkamos stiklų priežiūros šaltuoju metų laiku ir dažniau pasitaikančių incidentų keliuose, automobilių stiklams padaroma daugiau žalos. Specialistai pataria, kaip tinkamai prižiūrėti automobilio stiklus šaltuoju metų laiku – kokius valytuvus, apiplovimo skysčius ir ledo grandiklius pasirinkti.

„Pastebime, kad atvėsus orams ir pablogėjus eismo sąlygoms, įprastai eismo įvykių skaičius padidėja daugiau nei ketvirtadaliu. Šaltuoju metų laiku dėl padidėjusių autoįvykio rizikų ypač išauga smulkių incidentų skaičius. Smulkūs incidentai, tokie kaip šoninių veidrodėlių apgadinimai, buferio įlenkimai ar stiklų pažeidimai sudaro iki 75 proc. visų mūsų klientų užregistruojamų automobilių žalų“, – teigia Mindaugas Balinskas, „Compensa Vienna Insurance Group“ žalų departamento vadovas.

Specialistai neabejoja, kad eismo įvykių skaičius padidėja dėl permainingų oro sąlygų, kuomet vis daugiau laiko vairuojama tamsoje lyjant ar drebiant šlapdribai. Kelio matomumas gali dar pablogėti dėl tykštančio purvo iš po priekyje važiuojančio automobilio ratų.

„Dauguma vairuotojų puikiai žino, kad norint saugiai vairuoti artėjant žiemai būtina laiku pasikeisti automobilio padangas, tačiau apie matomumą kelyje ir stiklų priežiūrą iš anksto pagalvoja toli gražu ne visi. Vėlyvą rudenį, kuomet vairavimo sąlygos kasdien darosi vis sudėtingesnės, prižiūrėti stiklus būtina ir dėl vairuotojo, ir dėl pėsčiųjų saugumo kelyje – žvelgiant į kelią per prastai valomą automobilio stiklą yra daug sunkiau tinkamai reaguoti į staiga pasikeitusią situaciją kelyje“, – sako „Carglass“ generalinis direktorius Jurijus Končaninas.

Šiemet, kai rudens dargana ir šlapdriba jau tapo vairuotojų kasdienybe kelyje, J. Končaninas dalijasi patarimais, kaip pasirūpinti automobilio stiklais, kad vaizdas kelyje būtų ryškesnis, o kelionė saugesnė.

Ieškodami naujų valytuvų atkreipkite dėmesį į šluoteles. Pirmiausia pasikeiskite susidėvėjusius priekinio stiklo valytuvus – naujieji geriau priglunda prie stiklo ir švariau jį nuvalo. Artėjant žiemai patariama rinktis kokybiškesnes ir specialių gumos priemaišų turinčias valytuvų šluoteles. Jos ne tik geriau valo stiklą, bet ir rečiau prišąla esant minusinei temperatūrai. Valytuvų šluotelės yra susidėvėjusios tuomet, kai pradeda skleisti neįprastus garsus ar palieka purvo dryžius net tuomet, kai skudurėliu nuo jų nuvalomos apnašos. Be to, elastingumą praradusios valytuvų šluotelės braižo automobilio stiklą, tad taupymas valytuvų sąskaita vėliau gali atsieiti tik brangiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių