Pagamintas paskutinis „Volkswagen“ „vabalas“

„Volkswagen“ trečiadienį pagamino paskutinį „Beetle“ automobilį, dar žinomą „vabalo“ vardu, savo gamykloje Meksikoje, esančioje Puebla mieste.

Vabalo formos žvilgančios mėlynos spalvos sedanas nuriedėjo nuo konvejerio centrinėje Meksikoje skambant plojimams. Tai buvo paskutinis pagamintas automobilis, kurio modelis sukurtas dar 1930-aisiais.

Paskutiniai 65 automobiliai iš „Beetle Final Edition“ serijos bus parduodami Meksikoje, kainos prasidės nuo 21 tūkst. dolerių. Automobilius galima rezervuoti už 1 tūkst. dolerių mokestį.

Kiekvienas automobilis turi atminimo lentelę kairėje pusėje, su numeriu 1-65. Automobiliai bus prieinami ne tik žvilgančios mėlynos spalvos, bet ir juodi, balti, bei smėlio spalvos.

Dešimtys gamyklos darbuotojų į darbą atėjo nuo pat ankstyvo ryto, kad galėtų sudėlioti galutinius akcentus ant paskutinio automobilio, kuris buvo atidengtas po septynių valandų darbo.

Darbuotojai vilkėjo ryškiai geltonus švarkus, ant kurių buvo parašyta „Ačiū Beetle“. Automobilio atidengimas tęsėsi nostalgiškoje atmosferoje, skirtoje automobilio modeliui, pritraukusiam ištikimą gerbėjų būrį.

Modelio istorija siekia nacių laikus – modelis buvo sukurtas Ferdinando Porsche su Adolfo Hitlerio parama, kuris 1937 m. įkūrė valstybinę įmonę „Volkswagenwerk“.

Po karo, šalys sąjungininkės galiausiai padėjo „Volkswagen“, norėdami atgaivinti Vokietijos automobilių gamybos pramonę. Reklamos agentūra „Doyle Dane Bernbach“ 1959 m. pervadino modelį į „Beetle“ ir pradėjo reklamuoti automobilio mažą dydį, kuris gali būti naudingas vairuotojams.

Automobilis išpopuliarėjo su 1968-ųjų „Disney“ filmu „Meilės vabalas“, kuriame pasakojama istorija apie protingą lenktyniaujantį „Volkswagen“ automobilį. Amerikiečių dailininkas Andy‘is Warholas padarė fotoatspaudų su automobiliu, modelį taip pat galima pamatyti ant paskutinio legendinės grupės „The Beatles“ albumo „Abbey Road“ viršelio.


Šiame straipsnyje: BeetleVolkswagenMeksika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių