Neįtikėtini „Ford Transit“ gebėjimai: plaukti, vežti dramblius ir futbolo komandas

Geriausias šių metų komercinis automobilis Lietuvoje „Ford Transit“ per savo spalvingą kone 50 metų istoriją patyrė tiek, kiek patiria retas legendinis sportinis automobilis. Nenuostabu – „Transit“ sukurtas tam, kad darytų viską, kas tik jo savininkui šauna į galvą.

„Ford of Europe“ komanda Didžiojoje Britanijoje pasiknaisiojo po archyvus ir išrinko 18 netikėtų faktų iš „Transit“ gyvenimo.

1. „Transit“ gabeno dramblius. Na, gerai – drambliukus. 1965 metais „Ford Transit“ atgabeno du dramblio jauniklius į Londono zoologijos sodą.

2. „Transit“ dalyvavo valčių lenktynėse. Aštuntame dešimtmetyje „Ford“ inžinieriai sukonstravo plaukiojantį „Transit“ ir šis dalyvavo Maldono plaustų ir valčių lenktynėse Esekso grafystėje. Dalyvavo, bet nelaimėjo.

3. Padėjo žvaigždėms užsiimti verslu. Boksininkas Henry Cooperis netikėtai nusprendė užsiimti prekyba vaisiais. „Transit“ tapo važiuojančia reklama ir vežėju.

4. „Transit“ gabeno dinozaurą. Na, gerai – dinozauro modelį. 16 metrų ilgio Cetiozauro maketas buvo gabenamas į Edinburgo gamtos istorijos muziejų.

5. „Transit“ buvo „Tottenham Hotspurs“ komandos oficialus autobusas. Taigi. Septintajame dešimtmetyje futbolas buvo kitoks, nei šiandien.

6. „Transit“ buvo karališkos šeimos priedangos automobilis. Princas Williamas ir jo draugė Kate naudojosi „Transit“ keliaudami po Anglijos provinciją inkognito.  

7. Gerokai patobulinti ratai. „Transit XXL“ buvo 7,4 metro ilgio, pilnas odos krėslų ir LCD ekranų.

8. „Transit“ buvo geriausias roko grupių koncertinių turų automobilis. Tokios grupės kaip „Coldplay“ ar „Status Quo“ į pirmuosius turus vyko „Transit“.

9. Dalyvavo persekiojimo lenktynėse kine. Netikite? Michaelas Caine’as tai darė filme „Ketvirtasis protokolas”.

10. Piešė saules ant asfalto. Lenkijos „Transit Center Motorsport“ komanda pritaikė „Transit“ šonaslydžiui. „Drift Bus“ turėjo V formos aštuonių cilindrų variklį.

11. Pagerino talpumo rekordą. 48 Barkingo koledžo studentai sutilpo į „Transit“ 1965 metais.

12. Pamatė pasaulio. Hughes’as Overlandas nuvažiavo iš Londono į Australiją. Per dešimt savaičių jis įveikė 10 000 mylių.

13. Pagerino greičio rekordą. Speciali „Transit“ versija 1985 metais pasiekė 270 km/h greitį. Tempiant namelį ant ratų. Ar namelyje tuo metu buvo žmonių, nepranešama.

14. Įveikė dykumą. „Transit“ įveikė 7500 mylių Šiaurės Afrikoje. Dykumoje.

15. Atliko kaskadininkų triukus. Steve‘as Matthews su „Transit“ perskriejo 15 automobilių.

16. Buvo mylimiausias vagių automobilis. Dėl talpumo ir vairavimo kokybės Didžiosios Britanijos vagys ir plėšikai rinkosi „Transit“. Didžiosios Britanijos policija 1970-aisiais paskelbė „Transit“ geriausia transporto priemone pabėgimui iš įvykio vietos.

17. Yra mylimiausias policijos automobilis. Laimei šiandien „Transit“ privalumus išnaudoja Didžiosios Britanijos policija. Gaudydama blogiukus.

18. Tinkama vieta gimdymui. 2013 metų spalį automobilyje pakeliui į gimdymo namus gimė Alfie Kerr. Ir mažylis, ir „Transit“ ir šiandien jaučiasi puikiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių